Reasoning Quiz

Directions-(Q.1-7) In each of the following questions a series is given. Which one of the alternatives will replace the question-mark (?) ?
1. CG, GH, LJ, RM, ?
(A) ZR  (B) YR    (C) ZQ    (D) YQ    (E) None of these
2. FRP, HPQ. JNS, LLV, ?
(A) PKZ    (B) NJZ    (C) OJZ    (D) MKZ    (E) None of these

3. Z15A, W13C, ?, Q9G, N7I.
(A) T12F    (B) R11F    (C) T11E    (D) R13D    (E) None of these

4. MN, NM, MNO, ONM, MNOP, ?
(A) NPOM    (B) POMN    (C) MOPN    (D) PONM    (E) None of these

5. CVD, CTE, DQE, DMF, EHF, ?
(A) ECG        (B) FCG        (C) EBG        (D) FBG        (E) None of these

6. JKL, LKJ, JKLM, MLKJ, JKLMN, ?
(A) LMJKN    (B) NLMKJ    (C) NMUK    (D) NMLKJ    (E) None of these

7. 7T19, 9Q16, 11N13, 13K10, 15H7, ?
(A) 17E4    (B) 18F5    (C) 17E3    (D) 18D4    (E) None of these

Directions— (Q.8-10) In each of the following questions one number-series is given in which one term is wrong. Find out the wrong term.
8. 5, 7, 11, 20, 35, 67.
(A) 11    (B) 20    (C) 35    (D) 67    (E) None of these

9. 4, 11, 21, 34, 49, 69,91.
(A) 34    (B) 69    (C) 49    (D) 21    (E) None of these

10. 5, 12, 19, 33, 47, 75, 104.
(A) 33    (B) 47    (C) 75    (D) 104    (E) None of these

Answer
1-d, 2-b, 3-c, 4-d , 5-c, 6-d, 7-a, 8-b, 9-c, 10-d

No comments:

Post a Comment