Friday, 3 May 2013

ENGLISH QUIZ ON ERRORS

1.    He who has suffered most/ (a) for the cause / (b) let him speak / (c) No error / (d)

2.    A cup of coffee/ (a) is an excellent complement / (b) to smoke salmon / (c) No error / (d)


3.    He is a university professor / (a) but of his three sons / (b) neither has any merit/(c) No error/ (d)

4.    After knowing truth / (a) they took the right decision / (b) in the matter / (c) No error / (d)

5.    It is time you / (a) decide on your next / (b) course of action / (c) No error / (d)

6.    Judge in him / (a) prevailed upon the father / (b) and he sentenced his son to death / (c) No error / (d)

7.    Nine tenths / (a) of the pillar / (b) have rotted away / (c) No error/ (d)

8.    One major reason / (a) for the popularity of television is / (b) that most people like to stay at home / (c) No error / (d)

9.    Our efforts are aimed / (a) to bring about / (b) a reconciliation / (c) No error / (d)

10.  Three conditions critical / (a) for growing plants are soil, temperature, chemical balance / (b) or amount of moisture / (c) No error / (d)



ANSWERS WITH EXPLANATIONS:
1.    (a)
Explanation: Change most into a lot. Suffered a lot is a phrase

2.    (d)
Explanation: smoked salmon means a big fish. Flesh of it is used for food. Complement is followed by preposition to.

3.    (c)
Explanation: Neither is used for two things or persons therefore change neither into none.

4.    (a)
Explanation: Know is not used in progressive tense. Change knowing into having known.

5.    (b)
Explanation: Change decide into decided. It is time is followed by simple past.

6.    (b)
Explanation: Change upon into over.

7.    (c)
Explanation: The subject is singular so it will be has rotted away.

8.    (c)
Explanation: Insert of the before people

9.    (a)
Explanation: It should be our effort is aimed our refers the spirit of a team.

10.  (a)
Explanation: It should be three critical conditions.

13 comments:

rahul gulati said...

1.c
2.c
3.c
4.a
5.a
6.b
7.a
8.b
9.b
10.a

Anonymous said...

Mostly ans are wring plz do it gain.

Anonymous said...

tum hi sahi bata do

Anonymous said...

Now check ur answers..from above.

GUJUNA said...

ed period of time to do something.So that all our on-going members of Library was decided to inform you.

Waiting for your kindly response and cooperation to resolving this matter.

Your sincerely

All library members

PURI

Reached you at FACEBOOK prativalibrary@gmail.comL

shashi said...

ADMIN HUME BATAYE KI IBPS PO-3 KA EXAM ONLINE HOGA YA OFFLINE.....THANKS......

Anonymous said...

hey.. what is the difference between

I will go now
and

I am going now

??

Anonymous said...

i will go now means mai abhi jaunga & I m going now means mai abhi ja rha hu.

Anonymous said...

rahul bhai answers are already given kum kaam ki baat post ker copy paste mat ker

Anonymous said...

anyone plz explain 6th question... as it is not clear to me...thanks in advance

Anonymous said...

sir plz provide more erros with explanations

meesala prasanthi said...
This comment has been removed by the author.
RiRa said...

I reckon that most of the explanations are incorrect. For example: Our efforts are aimed...
aim is followed by 'at' when we direct it towards something.
Effort can be plural.
so it should have been 'our efforts are aimed at bringing about a...'

Post a Comment