Monday, 23 March 2015

Computer : Quiz

1.Which of the following memories is an optical memory?
A. Floppy Disk
B. Bubble Memories
C. CD–ROM
D. Core Memories
E. None of these


2. DNS refers to
A. Data Number Sequence
B. Digital Network Service
C. Domain Name System
D. Disk Numbering System
E. None of these

3.Java was originally invented by
A. Oracle
B. Microsoft
C. Novell
D. Sun
E. None of these

4.The unit of speed used for super computer is
A. KELOPS
B. GELOPS
C. MELOPS
D. All of these
E. None of these

5.Whose trademark is the operating system UNIX?
A. Motorola
B. Microsoft
C. BELL Laboratories
D. AshtonTate
E. None of these

6.The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called
A. Abacus
B. Analytical Engine
C. Calculator
D. Processor
E. None of these

7.Which of the following is the most powerful type of computer?
A. Super–micro
B. Super conductor
C. Super computer
D. Megaframe
E. None of these

8.Which gate is a single integrated circuit?
A. Gate
B. Mother Board
C. Chip
D. CPU
E. None of these

9. C is
A. A third generation high level language
B. A machine language
C. An assembly language
D. All of the above
E. None of these

10.Web pages are written using
A. FTP
B. HTTP
C. HTML
D. URL
E. None of these

11.Find the odd man out.
A. Coaxial cable
B. Microwaves
C. Optical fibre
D. Twisted pair wire
E. None of these

12.The parity bit is added for the purpose of
A. Coding
B. Error detection
C. Controlling
D. Indexing
E. None of these

13.India’s first super computer is
A. Agni
B. Flow solver
C. Param
D. Trisul
E. None of these

14.Which of the following is NOT operating system?
A. Dos
B. Unix
C. Window NT
D. Java
E. None of these

15.The computer that is not considered as a portable computer is
A. Laptop computer
B. Mini computer
C. Notebook computer
D. All of these
E. None of these



ANSWERS
1. c
2. b
3. d
4. b
5. c
6. b
7. c
8. a
9. a
10. c
11. b
12. b
13. c
14. d
15. b



No comments:

Post a Comment