Thursday, 12 March 2015

Computer :QUIZ

1.A packet switching network that was sponsored by the Commission of the EEC and became operational in 1979 is
A. LAN
B. Broadband network
C. Star network
D. Euronet
E. None of the above

2.What is the standard code the computer industry created to represent characters?
A. DASI 
B. ASSH
C. ASCII 
D. BASCII
E. EPROM

3.A sizeable geographical area with communication based on the telephone system is though as
A. Local area network
B. Wide area network
C. Modulator-Demodulator
D. All of the above
E. None of the above

4. A Winchester disk is a
A. Disk Stack
B. Removable disk
C. Flexible disk
D. All of the above
E. None of the above

5.Which one of the following is the first second-generation computer?
A. IBM 7090
B. IBM 801
C. IBM 7070
D. IBM 650
E. None of the above

6. Which of the following is not a factor affecting the processing capability or performance of a PC system?
A. The clock sped of the microprocessor
B. The revolutions per minute of the printer disk
C. The primary storage capacity of the processor
D. The built-in instruction set available to the microprocessor
E. None of the above

7.Condensing output data to exhibit specific information is
A. Calculating
B. Recording
C. Merging
D. Summarising
E. None of the above
 
8.Which of the following is used for manufacturing chips?
A. control bus
B. control unit
C. parity unit
D. semiconductor
E. None of the above
 
9.Which of the following terms applies to communication between separate computer systems?
A. Computer literacy
B. Power supply
C. Applications software
D. Connectivity
E. None of the above

10.Output hardware is often categorized according to whether it:
A. is expensive
B. requires a large amount of electricity to work
C. produces hardcopy or softcopy
D. can fit on a desktop
E. None of the above

11.The original ASCII code used _____ bits of each byte, reserving that last bit for error checking.
A. 5 
B. 6
C. 7 
D. 8
E. 4

12.Which of the following terms is the most closely related to main memory?
A. nonvolatile
B. permanent
C. control unit
D. temporary
E. None of the above
.
13.The computer industry uses prefixes of Greek origin to measure large amounts of data. Which term describes 1024 bytes.
A. Kilobyte
B. Megabyte
C. Gigabyte
D. Terabyte
E. None of the above

14.Which kind of storage device can be carried around?
A. Floppy disk
B. Hard disk
C. System cabinet
D. Hard disk drive
E. Floppy disk drive

15.One nibble is equal to
A. 4 bits
B. 8 bits
C. 6 bits
D. 16 bits
E. None of the above

Answers 

1.D 
2.C
3.B
4.A
5.A
6.B
7.D
8.D
9.D
10.C
11.C
12.D
13.A
14.A
15.A

No comments:

Post a Comment