Thursday, 26 March 2015

Computer : Quiz

1. An input device that converts data punched into paper lape into a binary format is
A. Page reader
B. Paper tape punch
C. Paper tape reader
D. Card punch
E. None of the above

2. A computer will function only if it
A. has a control unit
B. is given input data
C. has a program in its memory
D. has software package
E. None of the above

3. A memory in which the information is stored last is on top & is retrieved first is known as
A. PROM
B. Buffer
C. Stack
D. RAM
E. None of the above

4. Regarding a VDU, which statement is more correct?
A. It is an output device
B. It is an input device
C. It is a peripheral device
D. It is a hardware item
E. None of the above

5. Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and
A. buffer size
B. resolution
C. vertical dimension
D. intelligence
E. None of the above

6. The minimum time delay required between the initiation of two successive memory operations is known as
A. memory cycle time
B. memory access time
C. transmission time
D. waiting time
E. None of the above
 
7. Which of the following terms describe 1024 kilobytes?
A. Kilobyte
B. Megabyte
C. Gigabyte
D. Terabyte
E. None of the above
 
8. The flow and timing to data to and from the microprocessor is regulated by
A. control pins
B. address pins
C. data pins
D. power pins
E. None of the above

9. The total number of messages handled by a computerized telephone system on a daily basis is an example of:
A. Frequency
B. Updating
C. Volume
D. All of the above
E. None of the above

10. An internal storage consisting of arrays of small rings of magnetic material called ferrite is
A. Magnetic tape
B. Magnetic core
C. Magnetic disk
D. Optical mark reader
E. None of the above

11. In the language of the computer profession, one thousand position of main storage is represented with the letter
A. K
B. L
C. M
D. C
E. None of the above

12. Which of the following processor is software that accepts user ideas, manipulates and reorganises them in user-specified ways and then produces a refined model of those thoughts.
A. Distribute
B. Out-line
C. Multi
D. On-line
E. None of the above

13. The word 'Computer' usually refers to the Central Processor Unit plus
A. External memory
B. Internal memory
C. Input devices
D. Output devices
E. None of the above
 
14. The control of the jobs running within a system is
A. Job monitoring
B. Job stream
C. Job min
D. Job step
E. None of the above
 
15. Communication using a modulated carrier to apply a data signal to a transmission medium in analog form is
A. Local area network
B. Modem
C. Base band networking
D. Broad band networking
E. None of the above

Answers 
1.C
2.C
3.C
4.C
5.B
6.A
7.B
8.A
9.C
10.B
11.A
12.B
13.B
14.A
15.D

No comments:

Post a Comment