Featured post

IBPS RRB CWE-VI 2017 Notification FAQ

Wednesday, 25 March 2015

Computer Quiz

1. A hybrid computer exhibits the features of ____.
(A) Analog computer
(B) Digital computer
(C) Both analog and digital computer
(D) Mainframe computer
(E) None of these


2.  A DSLAM is a device used by Internet Service Providers (ISPs) to route incoming DSL connections to the Internet. What is its correct full form?
(A) Digital Subscriber Line Access Multiplexer
(B) Digital Subscriber Line Access Multiplier
(C) Digital Service Line Access Multiplexer
(D) Dual Subscriber Line Access Multiplexer
(E) None of these

3.Which among the following has been standardized in the IEEE 803 specifications?
(A) Bluetooth
(B) Ethernet
(C) WiMAX
(D) All of the above
(E) None of the above

4. State the correct external command?
(A) Chkdsk.exe
(B) Attrib.exe
(C) Restore.exe
(D) Backup.exe
(E) All of the above

5 Which of the following is a Web browser?
(A) Word
(B) Paint
(C) Power Point
(D) Firefox
(E) None of these

6 Which of the following shortcut key is used to move backward through the tabs?
(A) SHIFT+TAB
(B) CTRL+SHIFT+TAB
(C) CTRL+TAB
(D) CTRL+ALT+TAB
(E) None of the above

7 Alerts are mostly appear in ___.
(A) Check Box
(B) Combo Box
(C) Dialog Box
(D) All of the above
(E) None of the above

8 Which of the following is the impact printer?
(A) Laser printer
(B) Ink jet printers
(C) Chain Printers
(D) All of the above
(E) None of the above

9 The use of parity bit is for:
(A) Error detection
(B) Indexing
(C) Coding
(D) All of the above
(E) None of the above

10 Symbolic constants can be defined using ___
(A) extern
(B) const
(C) define
(D) All of the above
(E) None of the above

11 Stand alone programs refer to:
(A) Executable programs
(B) Source programs
(C) Object programs
(D) Direct programs
(E) Indirect programs

12 The primary purpose of software is to turn data into ____.
(A) websites
(B) information
(C) programs
(D) objects
(E) None of these

13 Back up of the data files will help to prevent ____.
(A) loss of confidentiality
(B) duplication of data
(C) virus infection
(D) loss of data
(E) None of these

14 ____ is processed by the computer into information.
(A) Data
(B) Numbers
(C) Alphabets
(D) Pictures
(E) All of the above

15 A ___ can make easier to play games.
(A) Mouse
(B) Joystick
(C) Keyboard
(D) Pen
(E) All of the above


ANSWERS
1. C
2. A
3. B
4. A
5. D
6. B
7. C
8. C
9. A
10. B
11. A
12. B
13. D
14. A
15. B




No comments:

Post a Comment