Wednesday, 12 August 2015

Banking Pathway 2015 : GA Quiz

Dear Readers, 
We are providing you current affairs quiz. General Awareness which has immense importance, if you want to score maximum in minimum time. This section plays tremendous role in time management. So keep studying and keep rising!

1). Vindhyachal Super Thermal Power Station is located at________.
a) Gujarat
b) Madhya Pradesh
c) Maharashtra
d) Assam
e) None of these.

2). Which of the following Political Party is associated with Parivartan Rally?
a) JDU
b) Congress
c) BJP
d) SP
e) None of these.

3). Who is the Union Minister of Urban Development?
a) Sushma Swaraj
b) Kalraj Mishra
c) Manohar Parrikar
d) Venkaiah Naidu
e) None of these.

4). Which of the following state has grated revenue village status to 196 forest villages?
a) Kerala
b) Uttarakhand
c) Gujarat
d) Karnataka
e) None of these.

5). Indian Government has decided to allow Aadhaar enrollment of_________.
a) NRIs
b) PIOs
c) OICs
d) All of them
e) None of these.

6). DFC stands for- Dedicated ________ Corridor.
a) Freight
b) Fair
c) Flight
d) Foreign
e) None of these.

7). 48th ASEAN Foreign Ministers Meeting was held at ________.
a) India
b) Malaysia
c) India
d) China
e) None of these.

8). India has signed as agreement to centre of excellence in Software Development Training with_________.
a) China
b) Sri Lanka
c) Bangladesh
d) Myanmar
e) None of these.

9). George Cole who died recently was a famous_______.
a) Writer
b) Singer
c) Actor
d) Politician
e) None of these.

10). Suvidha Superfast Express which was launched recently will connect which of the two cities?
a) Patna and Mumbai
b) Jammu and Delhi
c) Delhi and Mumbai
d) Patna and Delhi
e) None of these.

11). Tendong Lho Rum Faat festival is related to which of the following states?
a) Sikkim
b) Bhutan
c) Manipur
d) Meghalaya
e) None of these.

12). Which of the following state government has signed a MoU with Taiwan’s largest electronics manufacturing company “Foxconn” to start its unit in the state?
a) Rajasthan
b) Gujarat
c) Madhya Pradesh
d) Maharashtra
e) None of these.

13). Ram Nath Kovind was appointed as the New Governor of _______.
a) Bihar
b) Bhutan
c) Himachal Pradesh
d) West Bengal
e) None of these.

14). Which of the following Indian City has placed top in Swachh Bharat Rankings?
a) Hyderabad
b) Mumbai
c) Mysore
d) Bangalore
e) None of these.

15). Maharashtra Government has declared Thane Creek area as_________.
a) Tiger Area
b) Flamingo Sanctuary
c) Sparrow Sanctuary
d) Owl Sanctuary
e) None of these.

Answers :
1). b   
2). c   
3). d   
4). c   
5). d   
6). a   
7). b   
8). d   
9). c   
10). a
11). a   
12). d   
13). a   
14). c   
15). b

No comments:

Post a Comment