Wednesday, 30 September 2015

Banking Awareness Quiz: Plastic Money

1. A customer desiring to do permitted banking transactions through ATM needs to have
(a)ATM card or debit card/credit card (if compatible with the ATM function)  
(b)Personal identification number (PIN), allotted by the bank while issuing ATM /Debit card/credit card   
(c)Both (a) and (b) 
(d) Smartphone 
(e) None of the above

2. Debit card
(a) are plastic cards embedded with electromagnetic identification 
(b) are issued by banks to its customers who could use them to pay for their purchase or services at specified points of sales terminals 
(c) facilitates the customers top effect the transaction their accounts , remotely 
(d) All of the above  
(e) None of the above

3. Smart card
(a) has an embedded circuit with micro-processor chip embedded in it so that it could perform calculations maintain records and act as electronic pursue 
(b) has built in facility for protection against fraudulent operations 
(c) can either be rechargeable or exchangeable     
(d) All of the above  
(e) None of the above

4. Which of the following steps is not required by the user for withdrawing money from ATM?
(a) Inserting ATM card in the card slot 
(b) Entering PIN 
(c) Entering account no 
(d) All of the above  
(e) None of the above

5. Credit cards are cards which are also known as
(a) Plastic cards  
(b) Card money 
(c) Plastic cards full of money  
(d) All of the above 
(e)None of the above

6. Credit cards are of standard size and thickness and are embossed with the following details
(a) Name of card holder 
(b) Card number 
(c) Validity date 
(d) All of the above  
(e) None of the above

7. Which of the following is not correct statement in respect of debit cards?
(a) Debit card facility is provided to those having savings bank account/fixed deposit accounts of individuals, firms and cooperates 
(b) This facility is not extended to cash credit/loan account holders  
(c) Debit card is issued to all the persons who visit the branch 
(d) (a) and (b) above 
(e) All of the above

8. What are the various means of Electronic Payment Systems?
(a) Credit card 
(b) ATM card
(c) Debit card
(d) Smart card
(e) All of these

9. What are the facilities available to the customers through ATM?
(a) Cash withdrawal subject to a predetermined limit per day.
(b) Cash deposit
(c) Balance enquiry
(d) Details of certain number of transactions.  
(e) All of the above

10. ATM cards are issued to a person who maintains any of following accounts with the bank
(a) Savings Bank Accounts
(b) Current Accounts
(c) Term Deposits
(d) Loan or Cash Credit Accounts
(e) Both (a) and (b)

Answers -
1) c
2) d
3) d
4) c
5) a
6) d
7) e
8) e
9) e
10) e

No comments:

Post a Comment