Monday, 28 September 2015

Current Affairs Quiz based on "The Hindu"

1) Which country announced to establish an assistance fund with an initial pledge of $2 billion to help developing countries implement a global sustainable development agenda over the next 15 years?  
Answer. China’s capital, Beijing

2) Who is the President of The Indus Entrepreneurs (TiE) Silicon Valley network group? Name the place where the Prime Minister Narendra Modi addresses the Digital India dinner event.
Answer. Venktesh Shukla & San Jose.
3) Which country launched air strikes against Islamic State militants in Syria in an effort to stem its growing presence there? Name the President of the country?
Answer. France, Francois Hollande

4) India is planning to its Intended Nationally Determined Contributions (INDCs) in the lead up to the Paris climate summit in December on which date?
Answer. 2nd October.

5) Where is the G4 summit recently hosted by the PM Narendra Modi
Answer.  New York.  Prime Minister Narendra Modi with German Chancellor Angela Merkel, Brazilian President Dilma Rousseff and Japanese Prime Minister Shinzo Abe were present.

6) Recently, World Health Organization (WHO) said polio is no longer endemic in which country?
Answer. Nigeria

7) Pope Francis and UK pop group The Vamps are releasing albums of the same name on the same day. Name the album name and the date on which they are planning to launch.
Answer. “Wake Up!” & 27th November

8) Microsoft CEO Satya Nadella, said his company will take low ­cost broadband technology to appox. how many villages across India.
Answer. 5 lakh villages

9) Which online marketplace major launched its Advisor Programme, under which its two lakh sellers will get a personal advisor to assist them in business management on the platform?
Answer. Snapdeal

10) Which bank recently unveils its new logo in Mumbai & is preparing to launch its banking services with motto to become “unbank” or “hatke bank”?
Answer.    IDFC Bank

11) Name the Apple CEO who meets meets Prime Minister Narendra Modi in US?
Answer. Tim Cook

12) Which airlines will launch non­stop flight to San Francisco from Dec 2? Name the CMD of the given airlines.
Answer. Air India & Ashwani Lohani

No comments:

Post a Comment