Wednesday, 7 October 2015

Mission IBPS Exam: English Quiz(Cloze Test)

Our company has set up a foundation which is (1) to spreading literacy. To (2) to this cause the foundation has a project called ‘A Library for Every School’ through (3) the foundation donates books mainly to government school libraries so that children have easy (4) to books on a variety of subjects. In my (5) as a Chairperson of the Foundation I travel (6) in rural areas. All this travelling has (7) me to understand what children want to read in different parts of the country. (8) my travels I frequently stay in the houses of people I meet as (9) there are no hotels in small towns and villages that I visit. In India a guest is always treated well; an old Sanskrit saying is Atithi Devo Bhava (10) that God comes in the form of a guest.

1.
(a) dedicated
(b) responsible
(c) trying
(d) catered
(e) involved

2.
(a) awaken
(b) further
(c) aim
(d) contribute
(e) perform

3. 
(a) those
(b) which
(c) whom
(d) where
(e) these

4. 
(a) opportunity
(b) admission
(c) purchase
(d) access
(e) contact

5.
(a) feeling
(b) decision
(c) role
(d) knowledge
(e) order

6.
(a) extensively 
(b) somehow
(c) extremely
(d) hastily
(e) sometime

7.
(a) ensured
(b) provided
(c) enabled
(d) deprived
(e) made

8.
(a) During
(b) Since
(c) From
(d) Through
(e) Besides

9.
(a) while
(b) usual
(c) neither
(d) often
(e) either

10.
(a) threatens
(b) meaning
(c) fearing
(d) imply
(e) naturally


Answers 
1.  a
2.  d
3.  b
4.  d
5.  c
6.  a
7.  c
8.  a
9.  d
10.b


No comments:

Post a Comment