Thursday, 5 May 2016

English Quiz For SBI Exam 2016


00:00:00

Directions(Q 1-15): Find out the error in each of the following sentences, if any. If there is no error, your answer is 'e'.
1. The haves should not look scornfully at the haves not, rather they should try to encourage them to work hard and earn their livelihood.
The haves should
not look scornfully
at the haves not, rather they should
try to encourage them to work hard and earn their livelihood
No Error
Ans: Use 'have nots' in place of 'haves not', the haves means 'the rich', have nots means 'the poor'.

2. All his sister-in -laws are extremely beautiful to look at so the question of selection is very puzzling.
All his sister-in-laws
are extremely beautiful
to look at so the question
of selection is very puzzling
No Error
Ans: Compound noun- plural is made by adding '-s' to the main word. use 'sisters-in- law'.

3. The brethrens of this locality are always at daggers drawn without any apparent reason.
The brethrens
of this locality are always
at daggers drawn without any
apparent reason
No Error
Ans: Brethren is plural in meaning, no need to use extra 's'.

4. Two summons have been issued by the court but you have not turned up yet.
Two summons
have been issued by the court
but you have not
turned up yet
No Error
Ans: summons is singular, plural will be 'summonses'.

5. He has bought a dozen of copies of British English Grammar, which is a very popular book among the students.
He has bought
a dozen of copies
of British English Grammar,
which is a very popular book among the students
No Error
Ans: use 'a dozen copies'

6. He uses a fine quality of shampoo so his hairs are black and attractive.
He uses a fine
quality of shampoo
so his hairs are
black and attractive
No Error
Ans: use 'hair' in place of 'hairs'. hair is uncountable noun.

7. “I know nothing about his whereabout. Do you ?” he said to me.
“I know nothing
about his whereabout
Do you
he said to me
No Error
Ans: use whereabouts.

8. You and I have done my best in the examination.
You and I
have done
my best in
the examination
No Error.
Ans: use 'our' in place of 'my'.

9. He was much more surprised than me to see the dancing girl coming towards us.
He was much
more surprised than me
to see the dancing girl
coming towards us
No Error
Ans: use 'I' in place of 'me'. we use Nominative case after 'than'

10. Everybody who was working in that office gave a day’s pay as their contributions to the dependants of Dr. Sonu who had died on duty.
Everybody
who was working in that office gave
a day’s pay as their contributions
to the dependants of Dr. Sonu who had died on duty
No Error
Ans: use 'his' in place of 'their'. everybody is singular pronoun.

11. The articles published in this magazine are better than that magazine.
The articles
published in this magazine
are better than
that magazine
No Error
Ans: use 'those published in that magazine' in place of 'that magazine'.

12. The Principal ordered the peon to let the boys and I go in.
The Principal ordered
the peon to
let the boys
and I go in
No Error
Ans: use 'me' in place of 'I'. we use objective case after 'let'.

13. Your are the same problems as mine.
Your are
the same
problems as
mine
No error
Ans: use 'yours' in place of 'your'

14. He lent me some money on the condition that I should return the same before November.
He lent me some
money on the condition
that I should return the same
before November
No Error
Ans: use 'it' in place of 'the same' beacuse 'the same' is used as an adjective with a noun.

15. I ordered some books on English Grammar but none has arrived yet.
I ordered
some books on English Grammar
but none
has arrived yet
No Error
Ans: sentence is grammatically correct

                                       








No comments:

Post a Comment