Friday, 24 June 2016

20-20 GK Capsule Quiz (Appointments)


Dear BA'ians, 

We hope all of you must be prepared by now for the most awaiting "Quiz" based on GA Capsule. As notified, topic of Quiz is based on "Appointments" section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 


Question 1. Who has been appointed as the Chief Minister of Assam?
Answer. Sarbananda Sonowal

Question 2. Who has been appointed as the Chief Minister of Kerala?
Answer. Pinarayi Vijayan

Question 3. Who has been appointed as the Finance Secretary?
Answer. Ashok Lavasa

Question 4. Who has been appointed as the Deputy CAG?
Answer. Hindupur Pradeep Rao

Question 5. Who has been appointed as the Chairperson, 21st Law Commission?
Answer. Justice Balbir Singh Chauhan

Question 6. Who has been appointed as the Chairperson, National Human Rights Commission?
Answer. HL Dattu 

Question 7. Who has been appointed as the President, Paytm?
Answer. Bhushan Patil

Question 8. Who has been appointed as the Goodwill ambassador of LEPRA India organization?
Answer. Bollywood Actor R Madhavan

Question 9. Who has been appointed as the Chairman, Airport Authority Of India (AAI)?
Answer. Sudhir Raheja 

Question 10. Who has been appointed as the MD of Bharti Retail?
Answer. Kishore Biyani

Question 11. Who has been appointed as the Commandant of prestigious Indian Military Academy (IMA)?
Answer. Lt General S K Saini

Question 12. Who has been appointed as the New Chief of Naval Staff?
Answer. Vice Admiral Sunil Lanba

Question 13. Who has been appointed as the Ambassador of India to Romania?
Answer. A V S Ramesh Chandra

Question 14. Who has been appointed as the Secretary, Govt. of India in the Ministry of Urban Development?
Answer. Rajiv Gauba

Question 15. Who has been appointed as the Brand ambassador of Reebok India?
Answer. Kangana Ranaut

Question 16. Who has been appointed as the 4th Goodwill Ambassador for Team India at the Rio Olympics? 
Answer. AR Rahman

Question 17. Who has been appointed as the CEO, Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Answer. Rahul Johri

Question 18. Who has been appointed as the First woman CM of J&K?
Answer. Mehbooba Mufti

Question 19. Who has been appointed as the New president of Taiwan?
Answer. Tsai Ing-wen

Question 20. Who has been appointed as the PM of Ukraine?
Answer. Volodymyr Groysman


All the very best BA'ians :)

No comments:

Post a Comment