Tuesday, 21 June 2016

20-20 GK Capsule Quiz (Important days and theme)

Dear BA'ians, 

We hope all of you must be prepared by now for the most awaiting "Quiz" based on GK Power Capsule. As notified, topic of Quiz is based on "Important days and theme" section from the Capsule. 

So, lets come and start the 20-20 Quiz


1. World Press Freedom Day observed every year on, 3 May is a date which celebrates the fundamental principles of press freedom. What was the theme of 2016?
Answer: Access to Information and Fundamental Freedoms - This Is Your Right!

2. World Immunization Week – celebrated in the last week of which month?
Answer: April

3. The National Maritime Day was celebrated on?
Answer: 5th April


4. International Labour Day is a celebration of labourers and the working classes, promoted by the international labour movement, anarchists, socialists, and communists. It takes place every year on May 1. What was the theme of International Labour Day this year?
Answer: Celebrating the international labour movement

5. World Malaria Day (WMD) is an international observance commemorated every year on?
Answer: 25th April

6. World Wildlife Day is on March 3 every year to raise awareness of endangered animals and plants. What is the theme of World Wildlife Day, 2016?
Answer: “The future of wildlife is in our hands"

7. World Water Day is an annual event celebrated on?
Answer: March 22

8. The World Health Day is a global health awareness day celebrated every year on 7 April. What was the theme of World health day this year (2016)?
Answer: Halt the Rise: Beat Diabetes


9. World Consumer Rights Day (WCRD) is an awareness day, which is observed on..........?
Answer: March 15

10. The International Day of Happiness (known as Happiness Day) is celebrated throughout the world on ....... of March. 
Answer: 20th

11. National Technology Day is celebrated every year on?
Answer: May 11

12. International Monuments and Sites Day also known as World Heritage Day is observed on?
Answer: April 18

13. World Autism Awareness Day is an internationally recognised day on the 2nd of April every year. What was the theme of World Autism Awareness Day 2016?
Answer: Autism and the 2030 Agenda: Inclusion and Neurodiversity

14. International Women's Day (IWD), originally called International Working Women's Day, is celebrated on March 8 every year with the theme of?
Answer: "Planet 50-50 by 2030: Step It Up for Gender Equality”

15. World Intellectual Property Day is observed annually on?
Answer: April 26

16. Every year 10th April is celebrated all over the world as?
Answer: World Homeopathy Day 

17. The annual observance of World Telecommunication Day, which marks the founding of the International Telecommunication Union (ITU) on?
Answer: May 17 

18. World Theatre Day is the creation of the International Theatre Institute (ITI). It is celebrated annually on?
Answer: March 27

19. World Poetry Day is celebrated on?
Answer: 21 March

20. International Day for the Right to the Truth Concerning Gross Human Rights Violations and for the Dignity of Victims observed on?
Answer: March 24

No comments:

Post a Comment