Saturday, 25 June 2016

20-20 GK Capsule Quiz (Obituaries and Books & Authors)




Dear BA'ians, 

We hope all of you must be prepared by now for the most awaiting "Quiz" based on GA Capsule. As notified, topic of Quiz is based on "Obituaries and Books & Authorssection from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 


Question 1. Name the former world magnificent heavyweight boxing champion has died at 74.
Answer. Muhammad Ali

Question 2. Name the Tamil actor and director who died following a massive heart attack at his house in Kalampalayam.
Answer. Balu Anand

Question 3. Name the Famous comic star passed away after having a heart attack in Mumbai.
Answer. Razzak Khan 

Question 4. Name the Eminent actress and theatre personality who has passed away in Mumbai. She was 79 years old. 
Answer. Sulabha Deshpande

Question 5. Name the India's first Mr Universe who has passed away in Kolkata. He was 104 years old.
Answer. Manohar Aich

Question 6. Name the Veteran communist leader who died recently.
Answer. KC Mathew

Question 7. Name the Former Lok Sabha Speaker who died recently.
Answer. Purno Agitok Sangma

Question 8. Name the Veteran Gujarati folk singer who died recently.
Answer. Diwaliben Bhil

Question 9. Name the Oscar winning actor who died recently.
Answer. George Kennedy

Question 10. Name the Emmy Award winning actor who died recently.
Answer. Larry Drake

Question 11. Name the Former NZ cricket captain who died recently.
Answer. Martin Crowe

Question 12. Bangladesh Govt. hanged the fundamentalist for war crimes committed during the country's 1971 Liberation War.
Answer. Jamaat-e-Islami chief Motiur Rahman Nizami

Question 13. Who is the author of "The Drowned Detective"?
Answer. Neil Jordan

Question 14. Who is the author of "India vs Pakistan: Why Can’t we just be Friends"?
Answer. Pakistani Ambassador to the U.S. Husain Haqqan

Question 15. Who is the author of "The Kiss of Life: How a superhero and my son defeated cancer"?
Answer. Emraan Hashmi coauthored the book with author Bilal Siddiqi

Question 16. Who is the author of "The Making of India: The Untold Story of British Enterprises"?
Answer. Kartar Lalvani

Question 17. Who is the author of "Fixed! Cash and Corruption in Cricket"?
Answer. Shantanu Guha Ray

Question 18. Who is the author of "Gandhi: An Illustrated Biography"?
Answer. Pramod Kapoor

Question 19. Who is the author of "Endurance: My Year in Space and Our Journey to Mars"?
Answer. Scott Kelly

Question 20. Who is the author of "A State in Denial - Pakistan’s Misguided and Dangerous Crusade"?
Answer. BG Verghese


All the very best BA'ians :)


No comments:

Post a Comment