Wednesday, 22 June 2016

20-20 GK Capsule Quiz (Sports News)



Dear BA'ians, 

We hope all of you must be prepared by now for the most awaiting "Quiz" based on GA Capsule. As notified, topic of Quiz is based on "Sports News" section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 


Question 1. Who had been appointed India's head coach for tour to Zimbabwe?
Answer. Coach of IPL franchise Kings XI Punjab Sanjay.

Question 2. Who won the IPL 2016 for the first time?
Answer. Sunrisers Hyderabad by defeating Royal Challengers Bangalore (RCB) by 8 runs

Question 3. Who has become the youngest ever batsman to cross 10,000 runs in Test cricket?
Answer. England captain Alastair Cook.

Question 4. Who has been re-appointed as ICC  Cricket Committee chairman?
Answer. Anil Kumble 

Question 5. Who topped in the ICC T20I Rankings 2016?
Answer. New Zealand

Question 6. Who won the ICC Cricket World T20 Men’s Cup 2016?
Answer. West Indies

Question 7. Name the Sri Lankan spinner, retired from T20 and One Day International Cricket. 
Answer. Rangana Herath

Question 8. Who won the Santosh Trophy National Football Championships title?
Answer. Services

Question 9. Who won their eleventh Football Champions League title?
Answer. Real Madrid

Question 10. Who has been appointedea as FIFA's first ever female secretary-general?
Answer. UN diplomat, Fatma Samoura

Question 11. Who has won the English Premier League title for the first time in the club's 132 years history?
Answer. Leicester City

Question 12. Who has been named as Huawei global ambassador?
Answer. FC Barcelona’s player Lionel Messi 

Question 13. Which team won the 25th edition of the Sultan Azlan Shah Cup in Ipoh, Malaysia?
Answer. Australia

Question 14. Name the Indian Wrestlers who have secured spots at the upcoming Rio Olympics.
Answer. Ravinder Khatri and Babita Kumari

Question 15. Name the first Indian boxer to book a seat in the Rio Olympics.
Answer. Indian boxer Shiva Thapa

Question 16. Name the Indian woman who created history by becoming the first Indian woman gymnast to qualify for Olympics.
Answer. Indian artistic gymnast Dipa Karmakar

Question 17. Who won the men’s singles title at the 2016 Yonex Sunrise India Open badminton championship?
Answer. Kento Momota of Japan

Question 18. Who won the men’s singles title at the Malaysia Open 2016?
Answer. Lee Chong Wei

Question 19. Who won the Monaco F1 Grand Prix?
Answer. Lewis Hamilton

Question 20. Who won the 2016 Monte Carlo Masters title?
Answer. Rafael Nadal


All the very best BA'ians :)

No comments:

Post a Comment