Wednesday, 1 June 2016

English Quiz For SBI exam 2016



Directions (Q.1-5). Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them. 
(a) The spark of nobility hidden in him emerges at this last moment.
 (b) It emerges in a most unexpected manner.
 (c) Then, he appears to the reader in a wholly unexpected light. 
(d) Mr know-all is a ridiculous person. 
(e) He is subject to all kinds of petty vices. 

 1.Which sentence should come last?
a
b
c
d
e
Solution:
(this sentence shows conclusion, hence the last sentence)

2.Which sentence should come first?
a
b
c
d
e
Solution:
(In this sentence, 'Mr Know-all' is used as a noun, hence the first sentence of this paragraph)

3.Which sentence should come second?
a
b
c
d
e
Solution:
(Pronoun 'he' is used in place of noun 'Mr know- all' . Hence it follows first sentence)

4.Which sentence should come third?
a
b
c
d
e
Solution:
(this sentence continues the idea, in fact, introduce new information about Mr. know -all)

5.Which sentence should come fourth?
a
b
c
d
e
Solution:
(Pronoun 'it' is used for 'spark of nobility' hence it is fourth sentence.)

Directions (Q.6-10). Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them. 
(a) Doctors rearrange them. 
(b) People make jokes about their unflattering characteristics.
 (c) Boxers flatten them.
 (d) Worst of all when it comes to smell no once really understands them.
 (e) Noses have it pretty hard. 

 6.Which sentence should come last?
a
b
c
d
e
Solution:
(this is conclusive part..this completes the idea expressed in this paragraph)

7.Which sentence should come first?
a
b
c
d
e
Solution:
('Nose' is a noun and Paragraph is written about it. Hence the first sentence)

8.Which sentence should come second?
a
b
c
d
e
Solution:
( Additional information about 'Nose' is given in this sentence.hence the second sentence.)

9.Which sentence should come third?
a
b
c
d
e
Solution:
(further more information given about 'Nose'. hence the third sentence)

10.Which sentence should come fourth?
a
b
c
d
e
Solution:
(Pronoun'their' is used for 'Noses' hence the fourth sentence)

               






No comments:

Post a Comment