Friday, 3 June 2016

English Quiz of SBI exam 2016




Directions (Q.1-10). Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is 'No error', the answer is '5'. (Ignore errors of punctuation, if any).  
1.Two men have been arrested by the police who are believed to be involved in the robbery.
Two men have
been arrested
by the police who are believed
to be involved in the robbery
No error
Solution:
(here the words "who are' create confusion. It is not clear whether the words are used for the police or for the men who have been arrested. such structures should be avoided. )


2.The price of his car is higher than your car.
The price
of his car is
higher
than your car
No error
Solution:
(use 'than that of' in place of 'than your')

3.No sooner the bell rang than the teacher entered the class.
No sooner the bell rang
than the teacher
entered
the class
No error
Solution:
( use ''no sooner did the bell ring". 'No sooner'is used in two forms "no sooner did" and "no sooner had")

4.Panky was happy that Jyoti and his sister was going on the same train next day.
Panky was happy that Jyoti and
his sister was going
on the same train
next day
No error
Solution:
( use 'were going' in place of 'was going')

5.The manager tested the peon to see if he could read English.
The manager tested
the peon to see
if he could
read English
No error
Solution:
(here, 'to see' is redundant. 'tested' and 'to see' means same.)

6.It was difficult to persuade Subas to agree to read the book to the blind man.
It was difficult
to persuade Subas to agree
to read the book
to the blind man
No error
Solution:
('to agree' is redundant . 'to persuade' and 'to agree' means same thing.)

7.Neither the speaker nor his secretary were informed of the cancellation.
Neither the speaker
nor his secretary
were informed
of the cancellation
No error
Solution:
('was' in place of 'were')

8.After you will return from Shimla I will come and see you.
After you will return
from Shimla
I will come
and see you
No error
Solution:
(use' you return' in place of 'you will return')

9.Had he follow the directions carefully he would have felt better much quicker.
Had he follow
the directions carefully
he would have felt
better much quicker
No error
Solution:
( use 'had he followed' in place of 'Had he follow')

10.My neighbour along with his children are going tonight to see the Taj Mahal at Agra.
My neighbour along with his children
are going tonight
to see the Taj Mahal
at Agra
No error
Solution:
(use 'is going ' in place of 'are going'. in the case of 'along with' verb is used according to first subject.)

               







No comments:

Post a Comment