Wednesday, 29 June 2016

SBI PO Mains: 20-20 GK Capsule Quiz (Important Days and theme)




Dear BA'ians, 


We hope all of you must be prepared by now for the most awaiting "Quiz" based on GK Power Capsule. As notified, topic of Quiz is based on "Important days and theme" section from the Capsule. 

So, lets come and start the 20-20 Quiz.


1. World Telecommunication and Information Society Day is celebrated every year on 17th May. What was the theme of 2016?
Answer: ICT entrepreneurship for social impact

2. World Migratory Bird Day is being celebrated every year on 10th May. What was the theme of 2016?
Answer: Stop the Illegal Killing, Taking and Trade of Migratory Birds

3. The National Technology Day was celebrated on?
Answer: 11th May

4. The Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare is celebrated on?
Answer: 29th April

5. World Day for Safety and Health at Work is celebrated on 28th April. What was the theme of 2016?
Answer: Workplace Stress: a collective challenge

6. The World Book and Copyright Day is celebrated on?
Answer: 23rd April

7. World Water Day is an annual event celebrated on?
Answer: March 22

8. World Heritage Day is celebrated every year on 18th April. What was the the theme of 2016?
Answer: ‘The Heritage of Sport’

9. World Consumer Rights Day (WCRD) is an awareness day, which is observed on..........?
Answer: March 15

10. World Homoeopathy Day is celebrated on ________ April. 
Answer: 10th

11. International Day of Mine Awareness and Assistance is celebrated every year on?
Answer: 4th April

12. National Maritime Day is being celebrated on?
Answer: 5th April

13. Zero Discrimination Day is being celebrated on?
Answer: 1st March

14. World Wildlife Day is being celebrated every year on 3rd March. What was the theme for this year 2016?
Answer: "The future of wildlife is in our hands”

15. International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade is observed annually on?
Answer: 25th March

16. International Day for the Right to the Truth Concerning Gross Human Rights Violations and for the Dignity of Victims is observed on?
Answer: 24th March

17. The annual observance of World Telecommunication Day, which marks the founding of the International Telecommunication Union (ITU) on?
Answer: May 17 

18. World Theatre Day is the creation of the International Theatre Institute (ITI). It is celebrated annually on?
Answer: March 27

19. World Sparrow Day is celebrated on?
Answer: 20th March

20. World Meteorological Day (WMD) 2016 is being observed every year on 23rd March. What was the theme for this year 2016?
Answer: Hotter, Drier, Wetter. Face the Future.


All the best BA'ians!!

No comments:

Post a Comment