Friday, 8 July 2016

English Quiz for SBI exam 2016



Directions (Q.1-10). Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is 'No error', the answer is 'e'. (Ignore errors of punctuation, if any).


1. A senior doctor expressed concern about physicians recommended the vaccine.
A senior doctor
expressed concern
about physicians
recommended the vaccine
No error
Solution:
(replace 'recommended' with 'recommending')

2. We have discussing all the known mechanisms of physical growth.
We have discussing
all the known mechanisms
of physical
growth
No error
Solution:
(replace 'have' with 'are')

3. Children enjoy listening to ghost stories especially on Halloween night.
Children enjoy listening to
ghost stories
especially on
Halloween night.
No error
Solution:
(replace 'ghost' with 'ghosts')

4. I have many works to do.
I
have
many works
to do
No error
Solution:
(No error)

5. There are so many filths all around the place.
There are so
many filths
all around
the place
No error
Solution:
(replace 'many' with 'much')

6. A great many student have been declared successful.
A great many student
have been
declared
successful
No error
Solution:
(use plural noun 'students')

7. We are going to launch this three-crores project within the next few months.
We are going to launch
this three-crores
project within the
next few months
No error
Solution:
(use 'three-crore')

8. I hope to go to shopping this weekend if the weather permits.
I hope to go to shopping
this weekend
if the weather
permits
No error
Solution:
(use 'for' in place of 'to' after the word 'go')

9. The lawyer asked if it was worth to take the matter to court.
The lawyer asked
if it was worth to take
the matter
to court
No error
Solution:
(replace 'was' with 'were')

10. After a carefully investigation we discovered that the house was infested with termites.
After a carefully investigation
we discovered
that the house was
infested with termites
No error
Solution:
(replace 'carefully' with 'careful')

               






No comments:

Post a Comment