Friday, 8 July 2016

SBI PO Mains: 20-20 GK Capsule Quiz (Sports News)




Dear BA'ians, 

We hope all of you must be prepared by now for the most awaiting "Quiz" based on GA Capsule. As notified, topic of Quiz is based on "Sports News" section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 


Question 1. Name the Indian Wrestler who won the Silver Medal in the Asian Olympic Qualification.
Answer. Hardeep Singh 

Question 2. Name the Indian Shooter who 50m pistol gold at the ISSF World Cup in Bangkok.
Answer. Jitu Rai

Question 3. Which Country has been allotted the Commonwealth Judo Championships 2018?
Answer. India

Question 4. Who won the US Masters, the first Briton to do so since Nick Faldo in 1996?
Answer. Danny Willett

Question 5. Which Country won the third edition of the Asian Kabaddi Championship 2016 (Circle Style) by defeating India?
Answer. Pakistan

Question 6. Who won the world record in the woman's recurve event at the Archery World Cup in Shanghai?
Answer. Indian Star archer Deepika Kumari

Question 7. Who won the gold medal at the 2016 Commonwealth Judo Championship finals at Port Elizabeth in South Africa?
Answer. Garima Chaudhary

Question 8. Which Company has signed Shreya Sunder Iyer as its first woman rider for the Indian National Rally championship?
Answer. TVS Racing 

Question 9. Who won the 2016 World Championship title of Snooker?
Answer. Star snooker player Mark Selby

Question 10. Who became the first Indian athlete to win a gold medal in the Asian 20 Kilometer (km) Race Walk Championships?
Answer. Gurmeet Singh

Question 11. Who has won the English Premier League title for the first time in the club's 132 years history?
Answer. Leicester City

Question 12. Who has been named as Huawei global ambassador?
Answer. FC Barcelona’s player Lionel Messi 

Question 13. Name the Indian athlete who has created history by breaking the national record in women's 3,000m steeplechase event in Diamond League Meet in Shanghai.
Answer. Sudha Singh

Question 14. Name the Indian Wrestlers who have secured spots at the upcoming Rio Olympics.
Answer. Ravinder Khatri and Babita Kumari

Question 15. Who won women’s and men’s singles titles of the 2016 Miami Open?
Answer. Victoria Azarenka of Belarusia and World No 1 Novak Djokovic of Serbia

Question 16. Name the Indian woman who created history by becoming the first Indian woman gymnast to qualify for Olympics.
Answer. Indian artistic gymnast Dipa Karmakar

Question 17. Name the team who beat the Russian pair Ekaterina Makarova and Elena Vesnina to claim the Italian open title 2016 in Tennis.
Answer. World No. 1 women's doubles team of Sania Mirza and Martina 

Question 18. Who won the men’s singles title at the Malaysia Open 2016?
Answer. Lee Chong Wei

Question 19. Who won the 2016 Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix?
Answer. Mercedes driver Nico Rosberg of Germany

Question 20. Name the India’s fourth highest ranked men’s badminton player who won the men’s singles title at the 2016 Swiss Open in Basel, Switzerland.
Answer. HS Prannoy 

All the very best BA'ians :)

No comments:

Post a Comment