Friday, 15 July 2016

SBI PO Mains: June Revision 01



1. Who took over as the Chief of Naval Staff in June 2016?
Ans) Sunil Lanba

2. How much fund will center allocate to Gujarat for the development of roads and ports in the next three years?
Ans) Rs.2 lakh crore


3.  Who became the first English cricketer to reach the 10,000 runs milestone in Test cricket during the second Test against Sri Lanka at Chester-le-Street recently?
Ans) Alastair Cook

4.Who replaced RatanWatal andis the current Finance Secretary?
Ans) Ashok Lavasa

5.What was the WHO’S slogan for this year’s (2016) World No Tobacco Day?

Ans) Get ready for plain packaging

6.Which BJP leader passed away in Bhubaneswar recently, who was also former LokSabha MP from Odisha and senior BJP leader?
Ans) RudraMadhab Ray

7. The Indian economy recorded a strong growth of how much in the fourth quarter of the 2015-16 fiscal?
Ans) 7.9 percent

8.What is the extended government approvedretirement age of doctors of Central Health Services?
Ans) 65 years

9.India and which country signed Memorandum of Understanding in the fields of cultural exchange and training of professionals?
Ans) Morocco

10.Reserve Bank has allowed which private sector bank to raise foreign shareholding to up to 62 per cent, from the earlier limit of 49 per cent?\
Ans) Axis Bank



All the very best!!






No comments:

Post a Comment