Saturday, 23 July 2016

SBI PO Mains: June Revision 03

Q1. Which country voted for whether to introduce a guaranteed basic income for every citizen, becoming the first country to hold such a vote?
Answer: Switzerland

Q2. Volkswagen launched its compact sedan Ameo in India, priced between Rs 5.24 lakh and Rs 7.05 lakh (ex-showroom Delhi).Volkswagen is headquartered in?
Answer: Germany

Q3. Which state has become the first state in the country to have a State Data Centre (SDC)?
Answer: Himachal Pradesh

Q4. Anti-dumping duty has been imposed on a compound used in the pharmaceutical industry, imported from the ________ and _______ to protect domestic makers from cheap shipments.
Answer: USA, China

Q5. The Government will come out with revised Index of IIP and WPI by the end of this year with a new base year of 2011-12. IIP stand for?
Answer: Index of Industrial Production

Q6. Name the former world heavyweight champion whose record-setting boxing career, unprecedented flair for showmanship, and controversial stands made him one of the best-known figures of the 20th century, died at the age of 74 recently?
Answer: Muhammad Ali

Q7. To facilitate hassle-free entry of Indians at selected airports, India and which country have signed a Memorandum of Understanding, providing for expedited security clearances?
Answer: USA

Q8. V O Chidambaranar Port has bagged National Award for Excellence in Cost Management for the year 2015 from the Institute of Cost Accountants of India (ICAI) under the category of Public Service Sector - Small. V O Chidambaranar Port is located at?
Answer: Tamil Nadu

Q9. Who has been appointed as Managing Director of the State Bank of Mysore (SBM) recently?
Answer: NK Chari 

Q10. World Environment Day is observed every year on June 5 to raise awareness of environmental issues and concerns such as marine pollution, global warming, wildlife crimes. The theme for this environment day (2016) is?
Answer: Go Wild For Life - Zero tolerance for the illegal wildlife trade

For SBI PO Mains: June Revision 01, Click here
For SBI PO Mains: June Revision 02, Click here

All the very best!!

No comments:

Post a Comment