Saturday, 2 July 2016

SBI PO Mains: Static Gk Quiz (Country and Capitals)



Dear BA'ians,

Static GK being an integral part of exam, we are providing you the Quiz on Country and Capitals that might appear in any of the upcoming examinations.Friends, static is a part in which you have to study in bits and parts. So, do read it on a light note and revise it after two or three days and we can assure that you will retain the same till the exam.


1.Belize is a nation on the eastern coast of Central America with Caribbean Sea , what is capital of Belize?
A.Basseterre
B.Belmopan
C.Belgrade
D.None of the above
Ans-B

2.What is capital of Gambia?
A.Beirut
B.Bogota
C.Banjul
D.None of the above
Ans-C

3.Brazzaville is capital of which country?
A.Guinea
B.Republic of the Congo
C.Burundi
D.None of the above
Ans-B

4.Kampala is capital of which country?
A.Uganda
B.Rwanda
C.Togo
D.None of the above
Ans-A

5.Yerevan, the capital of _________ is marked by grand Soviet-era architecture.
A. Armenia
B.Somalia
C.Liberia
D.None of the above
Ans-A

6. Kiribati, an island republic in the Central Pacific , What is capital of it?
A.Tegucigalpa
B.Ulaanbaatar
C.South Tarawa
D.None of the above
Ans-C

7.Mongolia, a nation bordered by China and Russia, is known for its vast, rugged expanses and its nomadic people,What is capital of Mongolia?
A.Yaounde
B.Ulaanbaatar
C.Zagreb
D.None of the above
Ans-B

8.The _________ is the world's smallest island nation with a population of just under 10000 inhabitants.
A.Latvia
B.Fiji
C.Republic of Nauru
D.None of the above
Ans-C

9.Recently Chile has won the Copa America world cup , what is capital of it?
A.Santiago
B.Riga
C.Sarajevo
D.None of the above
Ans-A

10.Dominica is capital of ?
A.Sanaa
B.Roseau
C.Tallinn
D.None of the above
Ans-B


All the best BA'ians!!

No comments:

Post a Comment