Monday, 4 July 2016

SBI PO Mains: Static Gk Quiz (International Rivers)



Dear BA'ians,

Static GK being an integral part of exam, we are providing you the Quiz on International Rivers that might appear in any of the upcoming examinations.Friends, static is a part in which you have to study in bits and parts. So, do read it on a light note and revise it after two or three days and we can assure that you will retain the same till the exam.


1.Lake Itasca is the source of which river?
A.Mississippi River
B.Amazon River
C.Lena River
D.None of these
Ans-A

2.Longest river of world?
A.Amazon River
B.Nile
C.Yangtze
D.None of these
Ans-B

3.Which is the third longest river in Finnmark county, Norway?
A.Namsen
B.Otra
C.Altaelva
D.Numedalslågen
Ans-C

4.The Rhine flows through among which  countries ?
1.France
2.Austria
3.Liechtenstein
4.Netherlands
5.Germany
A.All of the above
B.None of the above
C.1 ,2 , 3 and 4 only
D.1,3,4 and 5 only
Ans-A

5.Saint Lawrence River Flows in ?
A.Asia
B.Africa
C.North America
D.South America
Ans-C

6.Which among of the following is the  longest River of asia ?
A.Yangtze
B.Yellow River
C.Mekong River 
D.Lena River 
Ans-A

7. Which international river defining a long stretch of the Portugal-Spain border?
A.Guadalquivir
B.Guadiana River
C.Meuse
D.Vardar
Ans-B

8.Which among the following is the longest river in the United Kingdom?
A.River Trent
B.River Thames
C.River Severn
D.River Great Ouse
Ans-C

9.__________________, a right tributary of the Sava, forms a natural border between north-west Croatia and southeast Slovenia.
A.Zrmanja
B.Neretva
C.Mrežnica
D.The Kupa river
Ans-D

10._________ is Europe's second-longest river, after the Volga River, and also the longest river in the European Union region.
A.Otra
B.Danube
C.Altaelva
D.None of the above
Ans-B


All the very best BA'ians !!

No comments:

Post a Comment