Wednesday, 3 August 2016

July Revision 03

Q1. Who won the 2016 British Grand Prix title of Formula 1 recently?
Answer: Lewis Hamilton

Q2. Prime Minister Narendra Modi arrived in Kenya to a warm reception by the Indian community in capital city of Kenya. Where is the capital of Kenya?
Answer: Nairobi

Q3. Tech giant __________ aims to train about 2 million developers in India on its Android platform over the next three years to cash in on the high-quality talent pool in the country.
Answer: Google

Q4. Name the Ahmedabad based detergent maker that has agreed to acquire Lafarge India’s 11 million tonnes per annum (mtpa) cement assets for Rs 9,300 crore ($1.4 billion).
Answer: Nirma

Q5. Veteran Malayalam theatre artist and poet ___________ has passed away in Thiruvananthapuram, Kerala recently.
Answer: Kavalam Narayana Panicker

Q6. Which ministry has constituted a cyber-cell to check the online abuse and harassment of women and children on social media platforms?
Answer: Ministry of Women and Child Development

Q7. In 1989, the Governing Council of the United Nations Development Programme recommended to observe 11 July as World Population Day. This year's (2016) theme is...................... .
Answer: Investing in teenage girls

Q8. Name the former India footballer and the country's first full time 'diamond' coach who died recently?
Answer: Amal Dutta

Q9. Which state government has announced its decision to impose 14.5 per cent tax on junk food on the lines of ‘Fat Tax’ imposed on such food items?
Answer: Kerala

Q10. Government has decided to set up a panel to chalk out a long-term strategy to tackle the shortage of pulses in the country. The committee is to be headed by Chief Economic Advisor...............?
Answer: Arvind Subramanian

For SBI PO Mains: July Revision 01, Click here

For SBI PO Mains: July Revision 02, Click here

For April, May and June Revision classes, Click here

All the very best!

No comments:

Post a Comment