Tuesday, 9 August 2016

July Revision 06

Q1. How much 4G spectrum trading deal has been cleared by Telecom Ministry between service providers Bharti Airtel and Aircel recently?
Answer: Rs 3,500 crore

Q2. The President  of India, Shri Pranab Mukherjee conferred the 51st Jnanpith Award on the renowned writer _________ .
Answer: Raghuveer Chaudhari

Q3. In which city, the fourth edition of the India International Coir Fair (IICF) 2016 is scheduled between July 15 and 18 at the Codissia Trade Fair Complex?
Answer: Coimbatore

Q4. Bollywood superstars Shahrukh Khan and Akshay Kumar are among the world’s highest-paid celebrities of 2016, according to an annual list by Forbes. Which superstar has topped the list with an earning of $170 million?
Answer: Taylor Swift

Q5. Cairn Energy has sought $ 5.6 billion in compensation from the Indian government for raising a retrospective tax demand of Rs. 29,047 crore on 10-year old internal reorganisation of its India unit. Cairn Energy is based in which country?
Answer: UK

Q6. In one of the most significant decisions in recent times, Indian Hockey Team named senior goalkeeper _________ as the captain of the national team for the Rio Olympics, removing long-time skipper Sardar Singh.
Answer: PR Sreejesh

Q7. Which State police has launched four mobile apps for timely intervention into emergency situations? The four applications are Pratisaad Ask, Police Mitra, Vahanchoritakrar and Railway helpline.
Answer: Maharashtra

Q8. Which Private sector Bank has acquired 100 per cent stake in Tamil Nadu-based Grama Vidiyal Microfinance, a leading Micro Finance Institution (MFI) in the country, for an undisclosed sum?
Answer: IDFC Bank

Q9. With which Country, India has signed a landmark deal for the construction of a 1,320 megawatt coal fired power plant, the biggest project under bilateral cooperation that would mark the transition from electricity export to generation level?
Answer: Bangladesh

Q10. Budget carrier GoAir has signed an initial pact with Airbus for buying 72 A320neo aircraft recently. Airbus is based in which country?
Answer: France

For SBI PO Mains: July Revision 01, Click here

For SBI PO Mains: July Revision 02, Click here

For July Revision 03, Click here

For July Revision 04, Click here

For July Revision 05, Click here

For April, May and June Revision classes, Click here

All the very best!

No comments:

Post a Comment