Wednesday, 10 August 2016

Night Class: English Quiz for IBPS/RBI Exam

Directions (Q. 1-5): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below. If the sentence is correct as it is, please give 5) as you answer (ie No correction required).

1. There was a question about Napoleon in the exam, thank goodness I brushed over on him.
a) brushed aside on him
b) brushed up on him
c) brushed on him
d) brushed about on it
e) No correction required.
ANS- B
brush-up- an act of improving existing knowledge or skill in a particular area.

2. Rajeev is working part time in a factory to put himself on college.
a) put himself in
b) put himself about
c) put him throughout
d) put himself through
e) No correction required.
ANS- D
‘put himself through’ is correct phrase.

3. The number of tourists begins to taper off in late autumn.
a) taper on
b) taper down
c) tapering
d) taper up
e) No correction required.
ANS- E
taper off- to gradually lessen tail off

4. The committee rejected the idea at the first, but they are now warming to it.
a) the idea at first
b) the idea first
c) idea at the first
d) ideas about the first
e) No correction required.
ANS- A
Article ‘the’ will not be used before ‘first’.

5. Rosa was cautioned by the police and she was scared that news of this would get out in her home town.
a) would get off
b) would get up
c) would get around
d) will get about
e) No correction required.
ANS- C
‘get around’ is correct phrase.

Directions (Q. 6-10): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) But for its survival, it needs food.
(B) This is nature is its true form.
(C) A jellyfish sometimes swallows a snail and since the snail is protected in the shell, it remains alive.
(D) So, it starts eating the jellyfish from inside and keeps growing till it consumes the entire jellyfish.
(E) It is always the enemy within that consumes and destroys society.
(F) It is difficult to change.

6. Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
a) B
b) D
c) A
d) C
e) F
ANS- D
The correct order of sentences of the given paragraph would be : CADBFE

7. Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?
a) C
b) D
c) A
d) B
e) E
ANS- B
The correct order of sentences of the given paragraph would be : CADBFE

8. Which of the following would be the FIFTH sentence after rearrangement?
a) E
b) B
c) C
d) D
e) F
ANS- E
The correct order of sentences of the given paragraph would be : CADBFE

9. Which of the following would be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a) D
b) A
c) E
d) B
e) C
ANS- C
The correct order of sentences of the given paragraph would be : CADBFE

10. Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
a) A
b) C
c) B
d) D
e) E
ANS- A
The correct order of sentences of the given paragraph would be : CADBFE




No comments:

Post a Comment