Tuesday, 9 August 2016

Night Class: English Quiz for IBPS/RBI Exam

Directions (Q.1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is (E). (Ignore errors of punctuation, if any.)

1. (1) They understood how just a twitch, a shuffle, smirk or a glare on stage or screen/ 2) can give audiences more insight/ 3) into the impenetrable depths of a personality/ 4) than a thousand-word dialogue./ 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS-B
could in place of can. past form of the verb will be used. 

2. 1) Gone are the days/ 2) when people used to / 3) plan and save for years before buying/ 4) the big-ticket items they aspired for./ 5) No error. 
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- E
the given sentence is grammatically correct. 

3. 1) To be eligible for a loan, / 2) you need to have a/ 3) regular source of income – salary, / 4) business or any occupation./ 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- D
write as 'any other occupation'.

4. 1) Women tend to outlive their spouses,/ 2) which makes it important for them/ 3) to save money in instruments that will help them/ 4) build corpse to list a lifetime./ 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- D
corpus in place of corpse.

5. 1) Success at work should not carry a disproportionate price tag/ 2) whereby we end up souring relationships/ 3) with our family members and friends/ 4) which matter to us./ 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- D
who in place of which.

6. 1) Yesterday a thief/ 2) broke into/ 3) my house but/ 4) he could not steal anything./ 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- E
the given sentence is grammatically correct. 

7. 1) Most women undermine themselves/ 2) by thinking that they are not qualified enough, / 3) or they haven’t worked before or their husband/ 4) won’t like it if they worked. / 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- C
husbands in place of husband.

8. 1) In case you cannot be if office on time,/ 2) call in your senior/ 3) at least an hour earlier and inform/ 4) that you are going to be late./ 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- B
call up in place of call in.

9.The Chairman will expressed grave concern  (1) / over four reporters and two desk staff members (2) /of Sakshi newspaper being called  (3) / to Mangalgiri police station in Guntur district (4) / No error (5) /.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- A
 Remove will.

10. 1) Financial planning for women is tricky considering/ 2) they have to take career breaks for / 3)a variety of reasons such as marriage, childbirth, / 4) and looking after kids or the elder/ 5) No error.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
ANS- D
elderly in place of elder. 

No comments:

Post a Comment