Tuesday, 25 October 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams

Q1. Which state has been adjudged the cleanest state while Jharkhand comes last in the list of 26 states?
Answer: Sikkim

Q2. Centre has sanctioned nearly how much amount to 18 states, so far, for the welfare of Dalits as part of its special assistance scheme recently?
Answer: 360 crore rupees

Q3. Which two countries have agreed to a nationwide ceasefire in Syria?
Answer: USA and Russia

Q4. Which country's surgeons have successfully performed the world’s first robotic operation inside the eye, potentially revolutionizing the way such conditions are treated. The procedure was carried out at John Radcliffe hospital in Oxford.
Answer: UK

Q5. Renowned Yog Guru and founder of Patanjali group Baba Ramdev has laid the foundation stone of his dream project Patanjali Mega Food and Herbal Park in Mihan area which is located at outskirts of ...............?
Answer: Nagpur, Maharashtra

Q6. Who won his/her first US Open title and the 2nd Grand Slam trophy of her breakthrough season?
Answer: Angelique Kerber

Q7. As part of the ongoing Indo-US defence cooperation, a joint military training exercise,___________ is set to be conducted in Uttarakhand from September 14 to 27.
Answer: Yudh Abhyas 2016

Q8. Who has been appointed as the new manager of the national team of Pakistan for the coming ‘home’ series against the West Indies in the UAE?
Answer: Wasim Bari

Q9. Solung festival is associated with which of the following states?
Answer: Arunachal Pradesh

Q10. The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) and approved the proposal for initiation of the __________ of Technical Education Quality Improvement Programme (TEQIP).
Answer: 3rd Phase

Q11. Who has been appointed as brand ambassador of the ambitious Samajwadi Pension Yojana by Uttar Pradesh govt?
Answer: Vidya Balan

Q12. The govt has launched a toll-free number to register postal complaints which will initially be operational for 12 hours on working days. The toll-free number is.........?
Answer: 1924

Q13. Realty player Wadhwa Group has tied up with e-commerce platform _________ to make its properties accessible to customers online.
Answer: Snapdeal

Q14. Who has taken charge of the post of CMD, Shipping Corporation of India (SCI) with effect from September 12, 2016 for a period of three years?
Answer:  Anoop Kumar Sharma

Q15. Which companie agreed to buy Samsung Electronics Co.’s printer business for $1.05 billion, a deal designed to bolster the Silicon Valley company’s offerings in the market for high-volume devices that handle printing and copying for office workgroups?
Answer: HP









No comments:

Post a Comment