Wednesday, 26 October 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams


Q1. Which international organisation and the New Development Bank, NDB, set up by five emerging economies have agreed to strengthen cooperation, especially in infrastructure?
Answer: World Bank

Q2. The Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory (LIGO) project that was given the in-principle approval by the Union Cabinet may come up in Hingoli district of............? 
Answer: Maharashtra

Q3. Who has been appointed managing director (MD) & chief executive officer (CEO) of IDBI Asset Management Company (AMC).
Answer: Dilip Kumar Mandal

Q4. Which state has bagged 9th Global Agriculture Leadership Award 2016 at the National Level gathering of important stake-holders in agriculture development at the Agriculture Leadership Summit in New Delhi? 
Answer: Odisha

Q5. Swimmer _________  from USA has been banned for 10-month following his bogus gunpoint robbery story during a drunken night out at the Rio Olympics.
Answer: Ryan Lochte

Q6. Which cricketer has launched his autobiography ‘Six Machine, which contains extensive details about his life and career.
Answer: Chris Gayle

Q7. Who has created history by winning silver medal in Women's shotput at Rio Paralympics 2016? 
Answer: Deepa Malik

Q8. Which district has emerged the cleanest districts in India according to a report released in New Delhi by Drinking Water and Sanitation Minister Narendra Singh Tomar?
Answer: Mandi, Himachal Pradesh and Sindhudurg, Maharashtra

Q9. Union Cabinet under the chairmanship of Prime Minister gave approval for the Memorandum of Understanding (MoU) between India and ___________ on cooperation in the field of National Housing Policy Development and Management (NHPDM). 
Answer: Kenya

Q10. The Goods and Services Tax (GST) Council has come into existence. The Council will be headed by........?
Answer: Union Finance Minister

Q11. Onam festival, the celebration of the 10-day festival begins in which among the following states recently?
Answer: Kerala

Q12. India’s top women bankers, SBI chief Arundhati Bhattacharya, ICICI head Chanda Kochhar and Axis Bank CEO Shikha Sharma, are among the 50 most powerful women based outside the US, according to a list by Fortune. The list is topped by......?
Answer: Ana Bot

Q13. Digital payment platform FreeCharge in partnership with _________  has launched Unified Payments Interface (UPI) that allows instant transactions from a smartphone using a virtual payment address (VPA).
Answer: Axis Bank

Q14. Who has been appointed as Director, Research Centre Imarat (RCI), Defence Research Development Organisation (DRDO), Hyderabad recently?
Answer:  Narayana Murthy

Q15. Who has appointed as the brand ambassador of the Samajwadi Kisan Beema Yojna by Uttar Pradesh government recently?
Answer: Nawazuddin Siddiqui









No comments:

Post a Comment