Friday, 28 October 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams

Q1. For maintaining the records and database of Indian students studying abroad, Government of India has launched a Student Registration module in MADAD portal. The portal adress is.........?
Answer: Madad.gov.in

Q2. Tata Power and ____________ have jointly set up an investment company that will acquire power projects in India.
Answer: ICICI Venture

Q3. Who is the present President of Russia?
Answer: Vladimir Putin

Q4. Which company has launched a special edition of its flagship scooter Access 125 priced up to Rs. 58,900 (ex-showroom Delhi) recently?
Answer: Suzuki Motorcycle India

Q5. Himachal Pradesh government signed a preliminary Memorandum of Understanding (MoU) with _________ government for developing a smart integrated township in Jathiadevi near Shimla airport.
Answer: Singapore

Q6. Who is the present Prime Minister of Singapore?
Answer: Lee Hsien Loong

Q7. Name the former UK PM, who has stood down as an MP, triggering a by-election in his Oxfordshire seat of Witney.
Answer: David Cameron

Q8. Arunachal Pradesh Governor ____________ was dismissed from his post recently?
Answer: Jyoti Prasad Rajkhowa

Q9. Kenya is a country in East Africa with coastline on the Indian Ocean. Where is the capital city of Kenya?
Answer: Nairobi

Q10. Who will be honoured with a humanitarian award by a prominent Jewish human rights organisation for promoting human dignity, interfaith relations and tolerance among people.
Answer: Sri Sri Ravi Shankar

Q11.  Who is the present President of South Africa?
Answer: Jacob Zuma

Q12. Name the Meghalaya Governor, who has been given the additional charge of Arunachal Pradesh.
Answer: V Shanmuganathan

Q13. Uttarakhand Governor K K Paul released a book titled 'Shanti ki Talaash mein Zindagi' written in Hindi by Haridwar-based author and journalist............?
Answer: Radhika Nagrath

Q14. The Department of Animal Husbandry, Dairying and Fisheries in the Ministry of Agriculture and Farmers welfare has declared _______ free from Avian Influenza (H5N1) from 5th September, 2016.
Answer:  India

Q15. Which Private sector Bank has tied up with Banaras Hindu University (BHU) to offer specialised banking courses?
Answer: Axis Bank







No comments:

Post a Comment