Monday, 31 October 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams


Q1. Who is elected as Union of European Football Associations (UEFA) president to succeed Michel Platini recently?  
Answer: Aleksander Ceferin

Q2. Name the person, who was felicitated by Prime Minister Narendra Modi for building toilet by selling off her goats, has been chosen as the ‘Swachh Bharat Abhiyan’ mascot?
Answer: Kunwar Bai

Q3. Name the World Bank President, who won a second five year term after nominations to lead the global development bank.
Answer: Jim Yong Kim

Q4. Name the Indian-origin British obstetrician and member of the UK Parliament has been honoured by a leading publishing group for his work in the medical profession?
Answer: Narendra Babubhai Patel

Q5. __________ launched country's latest destroyer, the Mormugao, at Mumbai's Mazagon Docks. 
Answer: Indian Navy

Q6. Which microfinance institution, has won the Platinum Award for Inclusive Insurance at the SKOCH Insurance Awards 2016 recently?
Answer: Ujjivan Financial Services Ltd

Q7. Indian Navy’s ___________________ Mormugao was launched in Mumbai.
Answer: guided missile destroyer

Q8. Which country has launched its second experimental space station "Tiangong 2" recently? 
Answer: China

Q9. Which film have been archived at the library of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences?
Answer: Sunrise and Parched

Q10. Which film has won best drama series at the 2016 Primetime Emmy Awards?
Answer: Game of Thrones

Q11.  The Government planned to double the number of schemes under DBT to 147 by................?
Answer: March, 2017

Q12. Which company has been conferred the prestigious membership of the Asia-Pacific Aerospace Quality Group (APAQG) under the category 'Full Member with voting rights'? 
Answer: Hindustan Aeronautics Limited (HAL)

Q13. Which city is set to become Odisha's second smart city?
Answer: Rourkela

Q14. Guinness World Records granted the inaugural award for smallest national flag to the Institute for Quantum Computing (IQC) at Waterloo for the flag measuring 1.178 micrometres in length. It is invisible without the aid of an electron microscope. Quantum Computing (IQC) institute located at which country?
Answer: Canada

Q15. Which bank has  provides ‘customised loan repayment facility to farmers’?
Answer: DCB Bank







No comments:

Post a Comment