Wednesday, 12 October 2016

September Revision Class 06

Q1. Explosive West Indies opener Chris Gayle launched his autobiography in India, which contains extensive details about his life and career. What is the name of his autobiography?
Answer: Six Machine

Q2. Who has been appointed managing director (MD) & chief executive officer (CEO) of IDBI Asset Management Company (AMC)?
Answer: Dilip Kumar Mandal

Q3. World’s longest bullet train network length of 2000kms established in which country?
Answer: China

Q4. Who  has been chosen as the ‘Swachh Bharat Abhiyan’ mascot, by Prime Minister Narendra Modi for building toilet by selling off her goats? 
Answer: Kunwar Bai

Q5. Who has been elected as the new president of Union of European Football Associations (UEFA)?
Answer: Aleksander Ceferin

Q6. State Bank of India, Punjab National Bank, IDFC Bank, and digital wallet _____________ will start issuing electronic tags to vehicles for toll collection. This would help increase the number of automatic pass-throughs at toll plazas to 50% in two years.
Answer: Paytm

Q7. Which state has become the second state in the country after Gujarat to achieve 100% electrification of households? 
Answer: Andhra Pradesh

Q8. Which organisation agreed to buy Samsung Electronics Co.’s printer business for $1.05 billion, a deal designed to bolster the Silicon Valley company’s offerings in the market for high-volume devices that handle printing and copying for office workgroups?
Answer: HP Inc.

Q9. Who has taken charge of the post of CMD, Shipping Corporation of India (SCI)?
Answer: Anoop Kumar Sharma

Q10. Digital payment platform FreeCharge in partnership with _____________ has launched Unified Payments Interface (UPI) that allows instant transactions from a smartphone using a virtual payment address (VPA).
Answer: Axis Bank

Q11. Which govt has appointed Bollywood actor Nawazuddin Siddiqui as the brand ambassador of its flagship programme 'Samajwadi Kisan Beema Yojana'?
Answer: Uttar Pradesh

Q12. Which country declares itself free from Avian Influenza (H5N1)?
Answer: India

Q13. United States has signed a 38 billion dollars deal with which country to provide the country with military assistance over a 10-year period?
Answer: Israel

Q14. Which company's mobile phones would now be manufactured in Haryana as the company today signed an MoU with the state government to set up its phone manufacturing hub with an initial investment of Rs 500 crore which, later on, would be increased to Rs 1,500 crore?
Answer: Gionee

Q15. Which private sector Bank has tied up with Banaras Hindu University (BHU) to offer specialised banking courses?
Answer: Axis Bank 

No comments:

Post a Comment