Friday, 11 November 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016


Q1. The Centre has given a year extension to ______________ as the Chairman of State Bank of India, first time in the history of the country's largest lender. 
Answer: Arundhati Bhattacharya

Q2. Which country has officially postponed the 8-nation SAARC summit 2016 , after 5 countries dropped out of it?
Answer: Pakistan

Q3. Every year 1st October is observed as International day of Older Persons (IDOP). This year (2016), the theme is......?
Answer: Take a Stand Against Ageism

Q4. Name the Crown Prince of Abu Dhabi, who will be the chief guest at the 2017 Republic Day parade, India?
Answer: Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan

Q5.  Indian golfer _________ won his 6th Asian Tour title, winning the Korea Open 2016 in Incheon,South Korea.
Answer: Gaganjeet Bhullar

Q6. On 2nd october 2016 (The birth anniversary of Mahatma Gandhi), India formally joined the Paris Climate Change Agreement by submitting its instrument of ratification in New York (UN Headquarter). India became the ___________ country to ratify the agreement.
Answer: 62nd

Q7. Which state has become the first state in the country to implement Direct Benefit Transfer in Kerosene?
Answer: Jharkhand

Q8.  The BRICS Business Council will also be simultaneously held in New Delhi on October 13-14, while the first BRICS trade fair, focussing on 20 key sectors, will be hosted in.............?
Answer: Goa

Q9. Lee Hsien Loong, who visited New Delhi recently, is the present Prime Minister of........?
Answer: Singapore

Q10. The Cabinet Committee on Economic Affairs, CCEA gave nod to acquisition of how much per cent stake in Russian oil company JSC Vankorneft, by ONGC Videsh Limited, OVL for 930 million dollars?
Answer: 11 per cent

Q11. Which country and India signed three agreements, including two in the area of skill development, following delegation-level talks headed by Prime Minister Narendra Modi and it's Premier Lee Hsien Loong, who is on a visit to India?
Answer: Singapore

Q12. Name the Malayali Sculptor artist, who passed away recently?
Answer: Yusuf Arakkal

Q13. India's latest communication satellite ____________ was successfully launched early by a heavy duty rocket of Arianespace from the spaceport of Kourou in French Guiana.
Answer: GSAT-18

Q14. Which country and India have shared their concerns at the spread of cross-border terrorism in the region recently? 
Answer: Sri Lanka

Q15. Antonio Guterres is poised to become the next Secretary General of the United Nations after the Security Council declared him to be the unanimous choice in the sixth straw poll. He was the former Prime Minister of which country?
Answer: Portugal



   







No comments:

Post a Comment