Monday, 21 November 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016


Q1. Indian shooter __________ clinched a silver medal in the 50 metre pistol event of the ISSF World Cup Final at Bologna, Italy.
Answer: Jitu Rai

Q2. Who has appointed as an Honourary Consul of Germany in Hyderabad?
Answer: BVR Mohan Reddy

Q3. Nearly, 20 years after her Booker prize-winning novel 'The God of Small Things' was published, Arundhati Roy has announced the release of her next novel titled ______________ in June 2017.
Answer: The Ministry of Utmost Happiness

Q4. Union Petroleum Minister ____________ launched the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) in Maharashtra on 07th October, 2016 to provide free LPG connections to BPL households.
Answer: Dharmendra Pradhan

Q5. How much amount has approved under HRIDAY scheme for improving infrastructure facilities around core heritage sites in five cities recently?
Answer: Rs.114 crore

Q6. Which day has observed annually on 08th October across India?
Answer: Indian Air Force

Q7. World Mental Health Day is observed on 10th October every year, with the overall objective of raising awareness of mental health issues around the world and mobilizing efforts in support of mental health. This year (2016) theme is...........?
Answer: Psychological First Aid

Q8. Who has won his first China men's Open title and the 40th of his career?
Answer:  Andy Murray

Q9. India's 19-year-old shuttler ____________ Gadde won the women's singles title at the Russian Open in Vladivostok. 
Answer: Ruthvika Shivani

Q10. The world's first Cybathlon Championship for Athletes with Disabilities organised by the Swiss Federal Institute of Technology ETH Zurich debuted on Saturday at the SWISS Arena in Kloten, canton Zurich. It is Popularly known as......?
Answer: Bionic Olympics

Q11. The central government will invest how much amount to increase the capacity of Panipat refinery from existing 15 million tonnes (MT) to 25 mt to create huge employment opportunities, Union Minister Petroleum and Natural Gas Dharmendra Pradhan said in Panipat?
Answer: Rs 15000 crore

Q12. International Day of the Girl Child is observed annually on 11 October; it is also called the Day of the Girl. The theme for this year's International Day of the Girl (11 October) is..............?
Answer: Girls' Progress = Goals' Progress: What Counts for Girls

Q13. The Union Cabinet has approved the establishment of Indian Institute of Management (IIM) at............?
Answer: Jammu, Jammu & Kashmir

Q14. Name the player, who reclaimed the number one spot in Test rankings for bowlers? 
Answer: Ravichandran Ashwin

Q15. How much amount India has donated to the Nelson Mandela Foundation?
Answer: Rs. 9.3 million







No comments:

Post a Comment