Friday, 25 November 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016



Q1. Which country is hosting the 2016 Asian Ministerial Conference for Disaster Risk Reduction (AMCDRR) from November 03 to 05, 2016?
Answer: India

Q2. Who has been elected as Indian Banks' Association (IBA) Chairman?
Answer: Rajeev Rishi

Q3. The Union Minister for Power __________  announced launch of a special scheme for states to fund capital investments to achieve 100 per cent rural household electrification in villages.
Answer: Piyush Goyal

Q4. Rashtriya Ispat Nigam Ltd (RINL), the corporate entity of Vizag Steel, has roped __________ as its brand ambassador.
Answer: PV Sindhu

Q5. The 18th edition of Maruti Suzuki Raid de Himalaya, the world’s highest arena rally was flagged off from .........?
Answer: Mandi, Himachal Pradesh

Q6. In which state students studying in Classes 1 to 4 can now enhance their learning ability with the introduction of a new textbook which integrates even games through meaningful learning situations?
Answer: Kerala

Q7. Who has been appointed as chief of Enforcement Directorate(ED), the agency entrusted with probing money laundering cases?
Answer: Karnal Singh

Q8.  India has ranked very poorly at __________ in a new Global Youth Development Index compiled by the Commonwealth Secretariat on the countries' prospects for young people in employment, education, health, civic and political spheres. 
Answer: 133rd

Q9. India's first 'Design Yatra' was conducted in which city between October 29-31, 2016 during which competitions, heritage walk, talks and interaction with students will be conducted?
Answer: Prince Mikasa

Q10. Who has been given the outstanding contribution to British theatre prize at the UK Theatre Awards recently?
Answer: Sir Ian McKellen

Q11. As part of the initiative of the Ministry of Commerce & Industry to provide easy access to the public with regard to India's export, import and balance of trade data in an analytical format, over time and space, Commerce & Industry Minister ____________ launched a new enhanced Dashboard on Foreign Trade Data. 
Answer: Nirmala Sitharaman

Q12.  Who is the present Prime Minister of Russia?
Answer: Dmitry Medvedev

Q13. The Union Cabinet gave its nod for signing of an agreement with ____________ for cooperation in the field of water resources, including innovations in irrigation technology.
Answer: Hungry

Q14. Who won the 2016 Nobel Prize in Literature "for having created new poetic expressions within the great American song tradition"?
Answer: Bob Dylan

Q15. India and which country has commenced their second coordinated patrol and bilateral maritime exercise in the Andaman Sea?
Answer: Indonesia








No comments:

Post a Comment