Monday, 28 November 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016



Q1. Home Minister Rajnath Singh has inaugurated the 10-day 'Rashtriya Sanskriti Mahotsav' (RSM) in which city?
Answer: New Delhi

Q2. Which country's Department of Transportation has banned Samsung Galaxy Note 7 phones on flights after reports of the device catching fire?
Answer: USA

Q3. Who has appointed as the Director General of Foreign Trade (DGFT)?
Answer: Ajay Kumar Bhalla

Q4. Uttar Pradesh cabinet has approved the construction of an International theme park at.............?
Answer: Ayodhya

Q5. Which country has successfully launched a spacecraft carrying two astronauts, in its longest-ever manned space mission, who would later join its experimental space lab orbiting the Earth as the country moved a step closer to establish its permanent space station by 2022?
Answer: China

Q6. Name the Indian boxer, who has outpunched Australia’s Ben Kite to retain the World Boxing Championships (WBC) welterweight Asia title in New Delhi.
Answer: Neeraj Goyat

Q7. Who has taken charge as the member of the ICC’s powerful Finance and Commercial Affairs committee?
Answer: Anurag Thakur

Q8. Prime Minster Narendra Modi has inaugurated three hydropower projects of 1,752 MW capacity in.............? 
Answer: Himachal Pradesh

Q9. Prime Minister Narendra Modi has present the national MSME awards to 225 industrialists at ________ in ________.
Answer: Ludhiana, Punjab

Q10. Which bank has declared Silchar as its 5th zone in North East after Guwahati, Shillong, Dibrugarh and Jorhat?
Answer: State Bank of India

Q11. South African struggle icon and Gandhian activist ___________ has died at the age of 83 after a prolonged illness.
Answer: Mewa Ramgobin

Q12. Which Indian city was confirmed as a venue for next year’s under-17 football World Cup with the delegation from the sport’s world body FIFA? 
Answer: Kochi, Kerala

Q13. Which scheme has been launched to get more people to fly in the smaller towns?
Answer: Regional air connectivity scheme

Q14. The Reserve Bank of India (RBI) has said that FVCIs can invest in Indian startups irrespective of the sector in which the startup is engaged without prior permission of the apex bank. FVCIs stands for?
Answer: Foreign Venture Capital Investors

Q15. The first ever global conference to strengthen Arbitration and Enforcement in India has been begun in which city?
Answer: New Delhi








No comments:

Post a Comment