Tuesday, 29 November 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016



Q1. India has received the first parcel of crude oil from ________ to partly fill the strategic storage in southern India as part of the Strategic Petroleum Reserves (SPRs) storage.
Answer: Iran

Q2. Name the player, who has been apponited as brand ambassador of Valvoline Cummins India recently? 
Answer: Virat Kohli

Q3. New data published by World Health Organization (WHO) in its 2016 "Global Tuberculosis Report" show that countries need to move much faster to prevent, detect, and treat the disease if they are to meet global targets. Where is the headquartered of WHO?
Answer: Geneva, Switzerland

Q4. Name the country, which has commissioned its largest, most expensive and technologically advanced destroyer, Zumwalt recently?
Answer: USA

Q5. Who has been appointed as the next Ambassador of India to the UN Conference on Disarmament, Geneva, announced by the Ministry of external affairs?
Answer: Amandeep Singh Gill

Q6. Which Indian organisation has announced their support to small and medium enterprises in Sri Lanka during a delegation-level visit to Colombo last week?
Answer: Confederation of Indian Industry (CII)

Q7. The World Bank has pledged to provide how much US Dollar aid to Bangladesh over the next three years to fight child malnutrition? 
Answer: 01 billion USD

Q8. Name the Indian shuttler, who has been appointed as a member of the International Olympic Committee's (IOC) Athletes' Commission.
Answer: Saina Nehwal

Q9. The International Cricket Council (ICC) has decided to organise the first ever ICC Women's World T20 event in-
Answer: 2020

Q10. Which public sector banks recently said it was re-issuing over 600,000 debit cards because of a potential security breach?
Answer: State Bank of India

Q11. Which state has launched Kaushalya SETU (Self-Employment and Talent Utilisation) initiative?
Answer: Maharashtra

Q12. The government will launch the sixth tranche of Sovereign Gold Bonds (SGB) scheme on 24th of October in which people can buy securities worth up to ...............?  
Answer: 500 grams

Q13. Which team have won the World Railway Shooting Championship Cup held at Saint Mandrier, France? 
Answer: Indian Railways

Q14. The Indian football team achieved its best FIFA ranking in over six years when the side jumped 11 places to be _______ in the latest list. 
Answer: 137th

Q15. Name the activist who has launched a political party named People’s Resurgence and Justice Alliance (PRJA) to contest upcoming assembly elections in native state.
Answer: Irom Sharmila









No comments:

Post a Comment