Thursday, 17 November 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016



Q1. At which city the first BRICS Trade Fair and Exhibition has began?
Answer: New Delhi, India

Q2. Nearly two-and-half years after it came into existence as India's 29th state, __________ map was redrawn on 11 October 2016 with the creation of 21 new districts.
Answer: Telangana

Q3. Name the actress-turned-author, who has shared the first look of her second book titled 'The Legend Of Lakshmi Prasad'.
Answer: Twinkle Khanna

Q4. The central bank of which country has ordered shutting down of Falcon bank unit over Malaysia’s 1MDB scam recently?
Answer: Singapore 

Q5. The Paris Agreement on climate change has enter into force on __________ this year, as enough countries have signed onto the landmark accord.
Answer: 04th November

Q6. Every Nobel Prize in 2016 will be worth 8 million krona, or about $930,000. Krona is the currency of-
Answer: Sweden

Q7. Name the Pune-based innovator, who has been awarded the the Excellence in Technical Innovation by the International Society of Automation.
Answer: Satish Pathak

Q8. The First World Tsunami Awareness Day has been observed on ________ during the upcoming Asian Ministerial Conference for Disaster Risk Reduction (AMCDRR) 2016.
Answer: November 05

Q9. Which bank has become the first Indian lender to complete a banking transaction using Blockchain technology? 
Answer: ICICI Bank

Q10. Which state's tourism department has added another attraction for tourists in the coastal state with the launch of a vessel, that can run on both land and water?
Answer: Goa

Q11. Name the noted industrialist and former Regional Chairman of All India Manufacturers' Association, has been elected as the National President of the body. 
Answer: K E Raghunathan

Q12. Who has been appointed as Whole-Time Member of market regulator SEBI?
Answer: Gurumoorthy Mahalingam

Q13. Former Chief Minister Ramesh Pokhriyal Nishank has been conferred with a prestigious award by the Ugandan government for promoting human values through his literature. Ramesh Pokhriyal Nishank was the Chief Minister of which state?
Answer: Uttarakhand

Q14. Which Bank has renewed its corporate agency tie-up with United India Insurance Company (UIIC) recently? 
Answer: Bank of Maharashtra

Q15. Which university and FieldFresh Foods, a joint venture between Bharti Enterprises & Del Monte Pacific Limited have signed a Memorandum of Understanding (MoU) to carry out a corn productivity research programme? 
Answer: Punjab Agricultural University (PAU)












No comments:

Post a Comment