Wednesday, 23 November 2016

Current Affairs for IBPS RRB Exam 2016

Current Affairs for IBPS PO Exam 2016


Q1. Name the president of Colombia, Who has been awarded the Nobel Peace Prize for his efforts to end the 52-year conflict with left-wing rebels?
Answer: Juan Manuel Santos

Q2. Pawan Chamling has been honoured with prestigious "Sustainable Development Leadership Award" by President Pranab Mukherjee. Pawan Chamling is the present Chief Minister of which state?
Answer: Sikkim

Q3. A new frog species, which closely resembles the Graceful tree frog (Litoria Gracilenta), was discovered in ........?
Answer: Australia

Q4. Name the player, who has defeated World No. 1 Hou Yifan of China to be at joint fourth position in the Isle of Man international Chess tournament?
Answer: Harika Dronavalli

Q5. Which state government has organised the traditional state festival of 'Bathukamma', the event attended by about ten thousand women, found a place in the Guinness Book of World Records?
Answer: Telangana

Q6. Who has appointed as China’s new ambassador to India by Chinese President Xi Jinping?
Answer: Luo Zhaohui

Q7. Which state will participate in the BRICS Trade Fair in New Delhi from October 12-14, 2016 to showcase the business opportunities in the State apart from upcoming infrastructure and industrial projects?
Answer: Uttar Prdesh

Q8. Which foreign lender Bank has announced a tie-up with Uber under which its credit cardholders, across six countries, will get a cash-back of up to 25 per cent for hailing cabs from the app?
Answer: Standard Chartered Bank

Q9. China's central bank lent 275 billion yuan ($41.24 billion) via its medium-term lending facility (MLF) to financial institutions in September (2016), it said in an online statement. What is the name of China's central Bank?
Answer: People's Bank of China

Q10. Indian captain ___________ was presented with the ICC Test Championship mace for leading his team to the top of the Test Team Rankings.
Answer: Virat Kohli

Q11. Which country has holdings of the US government bonds touched a high of $123.7 billion in July 2016, making it the 12th largest holder, US Treasury Department's latest data showed?
Answer: India

Q12.  Which company has entered into an agreement with Telangana Government outlining plans for setting up a body building unit which will entail an outlay of Rs 500 crore?
Answer: Ashok Leyland

Q13. Who won the women’s singles title of the 2016 China Open?
Answer: Agnieszka Radwanska

Q14. A committee appointed by the Central Electricity Regulatory Commission (CERC) has suggested an overhaul in transmission planning to facilitate transfer of power on economic principles. The committee, headed by..........? 
Answer: Mata Prasad

Q15. Which bank has sealed a principal sponsorship contract with badminton Olympians P V Sindhu and K Srikanth recently?
Answer: Bank of Baroda








No comments:

Post a Comment