Tuesday, 1 November 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams

Q1. Which public sector bank has bagged the second prize under Rajbhasha Kirti Puraskar (Region C) for the year 2015-16?
Answer: Vijaya Bank

Q2. Which Grameen Bank has bagged four awards for inclusive insurance for 2016 from Skoch Group?
Answer: Karnataka Vikas Grameena Bank

Q3. For the first time, ___________ will organise an all-India mega loan mela on September 17 and 18 for home, plot, vehicle, mortgage, MSME and Mudra financing. 
Answer: Indian Bank

Q4. Name the Legendary playwright, who widely considered one of the greats of his generation, has died at the age of 88? 
Answer: Edward Albee

Q5. Which radio channel has been launched a website and mobile app for its Balochi service to reach people who speak this language across the globe?
Answer: All India Radio (AIR)

Q6. Former Italian president, prime minister and central bank governor ________ has died at the age of 95.
Answer: Carlo Azeglio Ciampi

Q7. Name the bollowood actor, who holds the record for 'Most Public Appearances made by a Film Star in 12 Hours?
Answer: Abhishek Bachchan

Q8. State-owned Punjab National Bank has roped __________ as brand ambassador to improve its image which has taken a hit due to rising bad loans.
Answer: Virat Kohli

Q9. Who has been elevated as Executive Director of Canara Bank with effect from September 15, 2016?
Answer: P V Bharathi

Q10. India successfully test-fired the most advanced ____________ 'Barak-8' off the Odisha coast?
Answer: surface-to-air missile

Q11. Which two countries's naval forces began joint naval exercises in the South China Sea?
Answer: Russia and China

Q12. A first-of-its-kind Indian music and dance festival aimed to showcase the country's rich and diverse culture was kicked off in..............?
Answer: Australia

Q13. Which Bank and Paytm have entered into a tie-up to make available financing on two-wheelers booked on the latter's platform?
Answer: IndusInd Bank

Q14. The flagship rural housing scheme Indira Awaas Yojana (IAY), started by former Prime Minister Rajiv Gandhi, has been restructured and renamed as ___________________, which will be launched next month.
Answer: Pradhan Mantri Awaas Yojana (PMAY)

Q15. Who has been elected as the chief-selector by BCCI?
Answer: MSK Prasad


No comments:

Post a Comment