Thursday, 10 November 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (October 2016)


Q1. International Monetary Fund, IMF, has said India is embarking on significant reforms and will grow at more than _____ per cent.
Answer: 7 per cent

Q2. Who has been appointed as Executive Director of Indian Overseas Bank?
Answer: R Subramania Kumar

Q3. The International Translation Day is being observed on 30th September across The world with the theme............?
Answer: Translation and Interpreting: Connecting Worlds

Q4. Russian and Cuba have signed an agreement on cooperation in the field of peaceful atomic energy use. The currency of Cuba is-
Answer: Peso

Q5. According to HSBC, Inflation is likely to remain below the Reserve Bank’s early 2017 target of ______ for the next 12 months, opening up space for monetary easing.
Answer: 5 per cent

Q6. Name the player, who has smashed National records and became first Indian woman to cross 60m mark?
Answer: Annu Rani

Q7. Which company have joined hands to announce a historic partnership on artificial intelligence (AI) and machine learning recently?
Answer: Microsoft, Facebook, Google and Amazon

Q8. Which Metro is introducing a travel card facility for its Airport Express Line commuters that would allow them to avail a maximum of 10 trips on a concessional rate within 15 days (Starting October 1, 2016)?
Answer: Delhi Metro

Q9. Who was honoured with the 29th Moortidevi Award 2015 for his novel Ananta Jeevanam?
Answer: Prof Kolakaluri Enoch 

Q10. The world’s first child with genes from three people was born to a ________ couple.
Answer: Jordanian couple

Q11. Name the Bangladeshi author, who had passed away in Dhaka recently? 
Answer: Syed Shamsul Haq

Q12. Which Coutry has colts put up a mesmerising performance against Bangladesh to win the U18 Asia Cup 2016 hockey tournament? 
Answer: India

Q13. The 2016 BRICS Labour & Employment Ministerial Meet was held in ___________ from September 27- 28, 2016 to deliberate on issues including job creation and social security for workers.
Answer: New Delhi

Q14. The Union Cabinet has given its approval to ratify the Paris Agreement (on Climate Change) on Gandhi Jayanti i.e. on 2nd October 2016. The Paris Agreement was adopted by _________ nations in December 2015.
Answer: 185 Nations

Q15. The Banks Board Bureau (BBB) has sought expanded mandate for appointing non-official directors and shape governance in PSBs. The present Chairman of the BBB is?
Answer: Vinod Rai

   








No comments:

Post a Comment