Thursday, 3 November 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams


Q1. Who has emerged as the world’s third richest man recently?
Answer: Jeff Bezos

Q2. Name the Digital Wallet service comapany, which offers money transfer, bill payment services, has partnered with Andhra Pradesh and Telangana electricity distribution companies to offer simple payment facility for electricity bills through mobile phones.
Answer: Vodafone M-Pesa

Q3. Venezuela is a country on the northern coast of South America with diverse natural attractions. Where is the capital of Venezuela?
Answer: Caracas

Q4. Which bank has launched the ‘KBL Loan Junction’, an online retail web portal?
Answer: Karnataka Bank Ltd

Q5. Which bank has signed a share purchase agreement with IFCI Ltd to acquire the latter’s 13.67 per cent stake in Assets Care & Reconstruction Enterprise Ltd (ACRE) for a total cash consideration of Rs. 22.72 crore?
Answer: Axis Bank

Q6. After the successful launch of its Skill Academy in Kochi _________________ has now opened its Skill Academy in Coimbatore.
Answer: Federal Bank

Q7. Who is the present Governor of Odisha?
Answer: SC Jamir

Q8. Who has been named the UN’s new Goodwill Ambassador for the Dignity of Survivors of Human Trafficking?
Answer: Nadia Murad

Q9.  Who has been appointed as the additional charge as Chairman of the state-owned Life Insurance Corporation of India?
Answer: VK Sharma

Q10. Which private sector bank has partnered with fintech startup venture NiYO to help staff of both the companies claim their employee benefits through a common mobile application?
Answer: Yes Bank

Q11. Who has taken charge as executive director of Syndicate Bank?
Answer: SS Mallikarjuna Rao

Q12. Standard & Poor's (S&P) Global Ratings has forecasted a "relatively high quality and steroid-free" GDP growth of _______ for India over the next few years.
Answer: 8.0 per cent

Q13. Which country has agreed to host the ministerial session of the International Energy Forum in 2018?
Answer: India

Q14. India’s Priyesha Deshmukh (23) won a historic bronze medal in the first World Deaf Championships held in Kazan, Russia. She won medal in the game of.....?
Answer: shooting

Q15. Anandi Ramalingam has been appointed as the first woman whole-time director at which of the PSUs?
Answer: BEL


   





No comments:

Post a Comment