Monday, 7 November 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams

Q1. Kotak Mahindra Bank has launched an application "Kotak Now" that would allow new customers to open an account in a simpler and cost-effective manner. Where is the Headquartered of Kotak Mahindra Bank?
Answer: Mumbai

Q2. Who has received the prestigious ICC Test Championship mace for inspiring Pakistan to the top of the ICC Test Team Rankings?
Answer: Misbah-ul-Haq

Q3. Which state has won the 2015-Better Performing Project Award for development of infrastructure in the state?
Answer: Himachal Pradesh

Q4. Union Science and Technology Minister Dr. Harsh Vardhan has adopted ‘Dheerpur' and ‘Ghoga' villages under the ‘Sansad Adarsh Gram Yojana' (SAGY). ‘Dheerpur' and ‘Ghoga' village are located in which state/UT?
Answer: New Delhi

Q5. Name the Oscar-winning writer and director, who passed away recently?
Answer: Curtis Hanson

Q6. Who has been named the captain of the all-time India Test XI chosen by cricket magazine Wisden? 
Answer: MS Dhoni

Q7. Adani Green Energy (Tamil Nadu) Ltd, part of the Adani Group has dedicated to the nation the world’s largest solar power plant of 648 megawatts (MW), set up at Kamuthi in..................?
Answer: Ramanathapuram, Tamil Nadu

Q8. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) on 21st September 2016 exempted the government from making an open offer to the shareholders of ____________, following its plans to acquire an additional 5.66 per cent stake in the bank.
Answer: Dena Bank

Q9. At which Venue/stadium India has played its 500th test match against New zeland recently?
Answer: Green Park Stadium, Kanpur

Q10. The Union Cabinet has approved the scrapping of the 92-year old practice of presenting a separate Railway Budget and the advancing of the date of presentation of the Union Budget to-
Answer: February 01

Q11. India sent an 18-member squad for the Under-18 Asia Cup hockey tournament held in.......?
Answer: Dhaka

Q12. Who will be honoured with the annual ‘LalitArpan Samman’ this year.
Answer: Shubha Mudgal

Q13. Which IT company has launched its messaging app ‘Allo’ which is powered with artificial intelligence?
Answer: Google

Q14. French state-run power major EDF will invest heavily in renewable energy in India, with projects worth how much amount in the pipeline, and is bullish about the sector, where it sees electricity tariffs falling 30% in five years?
Answer: $2 billion

Q15. Who has topped the Forbes' '100 Richest Indians' list, released by Forbes India recently?
Answer: Mukesh Ambani


   







No comments:

Post a Comment