Wednesday, 9 November 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (September 2016)

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams

Q1. Which international organisation and the New Development Bank, NDB, set up by five emerging economies have agreed to strengthen cooperation, especially in infrastructure?
Answer: World Bank

Q2. The Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory (LIGO) project that was given the in-principle approval by the Union Cabinet may come up in Hingoli district of............? 
Answer: Maharashtra

Q3. Who has been appointed managing director (MD) & chief executive officer (CEO) of IDBI Asset Management Company (AMC).
Answer: Dilip Kumar Mandal

Q4. Which state has bagged 9th Global Agriculture Leadership Award 2016 at the National Level gathering of important stake-holders in agriculture development at the Agriculture Leadership Summit in New Delhi? 
Answer: Odisha

Q5. Himachal Pradesh government signed a preliminary Memorandum of Understanding (MoU) with _________ government for developing a smart integrated township in Jathiadevi near Shimla airport.
Answer: Singapore

Q6. Who is the present Prime Minister of Singapore?
Answer: Lee Hsien Loong

Q7. Name the former UK PM, who has stood down as an MP, triggering a by-election in his Oxfordshire seat of Witney.
Answer: David Cameron

Q8. Which organisation agreed to buy Samsung Electronics Co.’s printer business for $1.05 billion, a deal designed to bolster the Silicon Valley company’s offerings in the market for high-volume devices that handle printing and copying for office workgroups?
Answer: HP Inc.

Q9. Who has taken charge of the post of CMD, Shipping Corporation of India (SCI)?
Answer: Anoop Kumar Sharma

Q10. . Digital payment platform FreeCharge in partnership with _____________ has launched Unified Payments Interface (UPI) that allows instant transactions from a smartphone using a virtual payment address (VPA).
Answer: Axis Bank

Q11. Rosatom, _____________ state nuclear agency, _____________ Ministry of Science signed an agreement on cooperation in the field of peaceful atomic energy use.
Answer: Russian and Cuba's

Q12. Which bank has inked a memorandum of understanding with Birla Sun Life Asset Management Company for distribution of mutual fund products?
Answer: Karnataka Bank Ltd

Q13. _____________, Director of Malayala Manorama, has been unanimously elected Chairman of Press Trust of India (PTI). 
Answer: Riyadh Mathew

Q14. Who has been appointed as part-time chairperson of Unique Identification Authority of India (UIDAI)?
Answer: Former IAS officer J Satyanarayana

Q15. Who has been appointed as director of Syndicate Bank, which is one of the oldest and major commercial banks of India?
Answer: Jayant Purushottam Gokhale


   






No comments:

Post a Comment