Tuesday, 27 December 2016

Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016


Q1. With several high-ticket alleged frauds like Vijay Mallya loan default case coming to fore, Central Vigilance Commission (CVC) has now made it mandatory for the public sector banks to report to it all such matters involving funds over .......?
Answer: Rs one crore

Q2. Union Government notifies rules for Real Estate Act for five Union Territories (UTs). Which of the following UT is not part of the notification?
Answer: New Delhi

Q3. The EU and Canada signed a free trade deal on 31st October 2016 that was almost derailed last week by objections from French-speaking Belgians , exposing the difficulties of securing agreement from 28 member states as Britain prepares for Brexit talks. Who is the present Prime Minister of Canada?
Answer: Justin Trudeau

Q4. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated Chhattisgarh's _______ foundation day celebrations in Naya Raipur recently. 
Answer: 16th

Q5. Name the Twitter's India head, who helped popularise the adoption of the micro-blogging website among government departments to respond to citizen queries, has quit the company.
Answer: Rishi Jaitly

Q6. Ace Indian tennis star ____________ will end the season as world's top doubles Tennis player for the second straight year.
Answer:  Sania Mirza

Q7. Which state is the top State in the implementation of agricultural reforms and offers the best environment for doing agri-business, according to an assessment by the Niti Aayog?
Answer: Maharashtra

Q8. Which state government has being observed November 1 as ‘No Tobacco Day’ in an effort to discourage tobacco use in the state. 
Answer: Punjab

Q9. Centre government has released first instalment of special assistance of 1,093 crore rupees for repair and permanent restoration of damaged public buildings including schools, colleges,hospitals and other critical public infrastructure in which state?
Answer: Jammu and Kashmir

Q10. India and Palestine have signed a Memorandum of Understanding for setting up of Palestine-India Techo Park in Ramallah, Palestine. Who is the present president of Palestine?
Answer: Mahmoud Abbas

Q11. Which bank has launched a credit facility against home loans for salaried customers. The Home Overdraft facility will enable a salaried customer to seek loans up to Rs. 1 crore for personal needs against his/her property?
Answer: ICICI Bank

Q12. Name the player, who was selected 11th in the fourth Round of the NBA D-League Draft held in New York?
Answer: Palpreet Singh

Q13. Name the player, who has won the 2016 Mexican Grand Prix?
Answer: Lewis Hamilton

Q14. In a bid to boost ties with India, which country has announced 19 grants worth $6,30,000 dollars for several projects in the field of education, science, sports, arts and culture?
Answer: Australia

Q15. Who has been appointed as a brand ambassador for Swachh Rail Mission?
Answer: Bindeshwar Pathak






No comments:

Post a Comment