Thursday, 29 December 2016

Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016



Q1. Who won the 2016 Brazilian Grand Prix F1 championship recently?
Answer: Lewis Hamilton

Q2. Which Indian private sector bank has received Reserve Bank of India (RBI)'s permission to open its first international branch recently at the Dubai International Financial Centre?
Answer: Federal Bank

Q3. Private sector lender YES Bank has appointed __________ as Group President and Head of Global Indian Banking.
Answer: Amresh Acharya

Q4. The India-China Joint Training Exercise "Hand in Hand 2016" will be held from November 15 to 27, 2016 in which Indian city?
Answer: Pune

Q5. Which country will preside the eighth edition of the Conference of Parties (COP) to WHO Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) which will be held in Switzerland's Geneva in 2018?
Answer: India

Q6. Name the person, who has named as Business Person of the Year, 2016 by Fortune magazine.
Answer: Mark Zuckerberg

Q7. Which Indian company has joined hands with General Electric Ventures, Microsoft Ventures and others to set up a new technology incubator in Israel?
Answer: Tata Group

Q8. Employees State Insurance Corporation (ESIC) has launched _________________ medical facilities for its beneficiaries of Delhi.
Answer: Kahin Bhi-Kabhi Bhi

Q9. Which Indian city has been termed as the country's breast cancer capital, with cases at a record high of 40 per lakh of population?
Answer: Thiruvananthapuram

Q10. Reserve Bank of India (RBI) has set up a task force under Deputy Governor_________ to oversee the recalibration of ATM machines after the country introduced new banknotes to replace old 500 rupee and 1,000 rupee notes.
Answer: S S Mundra

Q11. South Indian Bank has received Reserve Bank of India approval to open a representative office in Dubai. Where is the headquartered of South Indian Bank?
Answer: Thrissur, Kerala

Q12. Name the Indian businessman who  has been ranked 36th in the US magazine Fortune's top 50 business persons list for 2016?
Answer: Aditya Puri

Q13.  Which bank's Karnataka, AP-Telangana (KAT) Zone organised an online Light up a Smile Campaign to bring smiles on the faces of more than 150 children residing at the SOS Children Village at Bengaluru.
Answer: Bank of Baroda

Q14. Which Bank has launched a loan product to support and promote start-ups at its 98th Foundation Day recently?
Answer: Union Bank of India

Q15. Times Internet, the digital arm of The Times of India group appointed former Twitter India head _________ as the chief executive officer (CEO) of Times Global Partners.
Answer: Rishi Jaitly







No comments:

Post a Comment