Thursday, 12 January 2017

Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Who has won the online reader's poll for TIME Person of the Year?
Answer: Narendra Modi

Q2. Name the former Chief Minister of Tamil Nadu, who passed away recently at Chennai hospital? 
Answer: J Jayalalithaa

Q3. Which company has launched a new personal safety app called 'Trusted Contacts' that lets users share their location with trusted people in everyday situations and emergencies? 
Answer: Google

Q4. Who has been sworn in as Chief Minister of Tamil Nadu at a sombre ceremony at the Raj Bhawan along with all the ministers in the erstwhile Jayalalithaa Cabinet?
Answer: O Panneerselvam

Q5. Who has been elected as the second president of Uzbekistan after winning 88.61% vote in the first presidential election since the death of the authoritarian leader and President Islam Karimov?
Answer: Shavkat Mirziyoyev

Q6. Name the person, who has been named as Time Magazine's Person of the Year?
Answer: Donald Trump

Q7. Name of the state, which announced the setting up of a special panel to stop child trafficking recently?
Answer: West Bengal

Q8. Name of the football club, which have been awarded the Copa Sudamericana title by the CONMEBOL, the South American football association?
Answer: Chapecoense

Q9. To speed up small value online transactions, the RBI has relaxed norms for AFA for payments up to 2,000 rupees. AFA stands for?
Answer: Additional Factor of Authentication

Q10. The Women and Child Development Ministry has tied up with __________ and ______________ to offer more payment options to buyers and simplify shipping of products bought from "Mahila E-haat", an online marketing platform for women entrepreneurs. 
Answer: India Post and SBI

Q11. US President-elect Donald Trump has named General Motors CEO _________ to his economic and job-creation panel. 
Answer: Mary Barra

Q12. Which district has become the first district in Assam to pay wages to tea garden workers through individual bank accounts before the December 15, 2016 deadline set by the state government for cashless transactions to the plantation workers?
Answer: Hailakandi

Q13. Which country will train Qatar police for handling the security during the FIFA World Cup 2022 scheduled to be held in that country?
Answer: India

Q14. India and ___________ has signed four agreements on visas, cyberspace and investments following delegation-level talks led by Prime Minister Narendra Modi and his counterpart Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani on key issues of energy, trade and security.
Answer: Qatar

Q15. Who has been crowned Miss Supranational 2016, an international beauty pageant? 
Answer: Srinidhi Shetty





No comments:

Post a Comment