Tuesday, 4 April 2017

Current Affairs for SBI PO 2017

January current affairs

As we all know SBI PO is here and we are ready with the 80 days plan in which we provide you daily quizzes on new pattern questions with different topics that will help you to go through this exam.
So, here we are with the Current affair question of February that will help you in SBI PO mains.

Q1. Who has been appointed as Global Vice President of the famous mobile phone company Xiaomi?
Answer: Manu Kumar Jain

Q2. Maini Precision Products (MPP) and ________________ have entered into a multimillion dollar contract for structural machined parts and sub-assemblies for a major aircraft programme, recently.
Answer: Marshall Aerospace and Defence Group

Q3. The Government has increased the cash credit limit for micro, small and medium enterprises (MSMEs) to ____________ percent of turnover from the existing 20 per cent to encourage such ventures conduct businesses digitally.
Answer: 30

Q4. The Government recently curtailed tenure of next chief of capital market regulator SEBI by two years, barely a week after his name was cleared to succeed incumbent UK Sinha. Who is newly appointed as the Securities and Exchange Board of India (SEBI) Chairman?
Answer: Ajay Tyagi

Q5. Olympic silver medallist PV Sindhu became the second Indian woman to break into the top 5 in the latest BWF World Rankings. Who is the first rank holder in recent BWF World Rankings?
Answer: Tai Tzu-ying 

Q6. In which cities, the 03-day global conference on Nuclear Terrorism has begun on 08th February 2017?
Answer: New Delhi, India

Q7. Name the person, who has won the women’s singles titles in the 81st Senior National Badminton Championships tournament in Patna, Bihar?
Answer: Rituparna Das

Q8. Who has been appointed as the CEO of Adani Group for its renewable energy business unit in Australia in a bid to drive its plans to become the largest renewable energy player in the country?
Answer: Jennifer Purdie

Q9. Minister of State in Prime Minister's Office Jitendra Singh stated that over 13 thousand Divyangs have been given jobs in various central government departments recently. Where is constituency of Jitendra Singh?
Answer: Udhampur, Jammu and Kashmir

Q10. Israel’s Parliament has passed a law retroactively legalising about 4,000 homes built in Area (C) of the occupied West Bank. What is the name of Parliament of Israel?
Answer: Knesset

Q11. Union Cabinet recently approved PMGDISHA scheme which will cover 6 cr rural households to make them-
Answer: Digitally literate

Q12. The Assam Finance Minister Himanta Biswa Sarma has presented the state Budget for the session 2017-18 in the state assembly. The budget was based on the theme................?
Answer: Resurgent Assam

Q13. Alexei Navalny has was found guilty of embezzlement recently, is the opposition leader in-
Answer: Russia

Q14. In a bid to strengthen cyber security system, the Reserve Bank (RBI) has decided to set up an inter-disciplinary panel on cyber security to examine various threats and suggest measures to deal with it. The decision has been taken based on the recommendations of the expert panel on information technology examination and cyber security headed by- 
Answer: Meena Hemachandra

Q15. Which state has became the first state in the North-East to implement e-Cabinet solution for the state cabinet members?
Answer: Arunachal Pradesh

CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment