Wednesday, 19 April 2017

Current Affairs for SBI PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Prelims 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision of March for SBI PO 2017.

Q1. Name the city in which the International Conference on the Vision Zero and its relevance to Occupational Safety and Health (OSH) held recently.
Answer: New Delhi

Q2. Commonwealth day is observed globally on ________ by 52 commonwealth countries.
Answer: 13th March

Q3. Name the two Indian companies that have been named in the list of world's most ethical companies by American think tank Ethisphere Institute.
Answer: Tata Steel and Wipro

Q4. Name the person who has been appointed as the Vice President of the 2017 U-17 Fifa World Cup organising committee, recently.
Answer: Babul Supriyo

Q5. What is the theme of Commonwealth day 2017?
Answer: A Peace-building Commonwealth

Q6. Name the Bank that has topped the list of banks that witnessed most number of frauds during April to December period of 2016.
Answer: ICICI Bank

Q7. Name the State, which has announced an Idea2POC fund of Rs10 crore for women entrepreneurs, recently.
Answer: Karnataka

Q8. Name the cricketer who has been appointed as the official ambassador of Women's Cricket World Cup 2017 by the International Cricket Council (ICC) on the occasion of International Women's Day.
Answer: Sachin Tendulkar

Q9. The AIADMK IT Wing has launched the first-of-its-kind women safety application in Tamil Nadu. The app is called ___________.
Answer: Ammavin Aran

Q10. Smartphone company OnePlus has recently roped in Bollywood star Amitabh Bachchan as its new brand ambassador for India. OnePlus is ___________ based company.
Answer: China

Q11. Name the Public lender, which has been awarded first prize in the implementation of Official Language Policy in the western region for the year 2015-2016, recently.
Answer: Central Bank of India

Q12. World Consumer Rights Day is observed globally on ___________.
Answer: 15 March

Q13. Name the first solar power project in the country to receive a loan by World Bank under Clean Technology Fund (CTF).
Answer: Rewa Ultra Mega Solar Project

Q14. Name the Bank that has entered into an agreement with Infrastructure Leasing and Financial Services Ltd (IL& FS) to acquire 100% stake in IL & FS Securities Services Ltd (ISSL).
Answer: IndusInd Bank

Q15. What was the theme of World Consumer Rights Day 2017?
Answer: Building a Digital World Consumers can Trust





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment